Новини

Атрактивно пътуване с теснолинейката за Деня на детето

Атрактивно пътуване с родопската теснолинейка предлага БДЖ за децата по случай първи юни. Преживяването с парен локомотив обаче се оказа „истинско“ ценово усещане по джоба на родителите. 170 лева. Толкова струва разходката на едно тричленно семейство, ако иска да се позабавлява с детето си за няколко часа в Родопите.

Атракционното пътуване от Септември до Велинград, с което БДЖ ще зарадва на 1 юни децата и родителите им ще е с теснолинейка, теглена от старомоден парен локомотив.

Празничното пътуване само в едната посока по 39-километровия железен път през Чепинското дефиле до Велинград е с времетраене 2 часа и 45 минути. Композицията ще е от четири вагона и в тях ще могат да се поберат 120 пътници. Цената на билет за възрастен е 68 лева и в двете посоки, а за деца – с 50% по-ниска. Това означава, че едно тричленно семейство, което иска да покаже на детето си какво е парен локомотив и колко красива е природата в Западните Родопи ще трябва да плати за разходката общо 170 лева, предава Нова.

Фотограф засне приказна фотосесия с теснолинейката

Мненията на родителите са разнопосочни- за едни цената на атракцията е обоснована, а за други е нереалистично висока. От държавните железници припомнят, че преди 3 години родопската теснолинейка стана първа в класацията за 10-те най-добри пътувания с влак в Европа, изготвена от британското издание „Гардиън“. И според европейските стандарти атракциите винаги имат и по-високи ценови стойности.

Тези, които пропуснат Деня на детето, ще могат да изпитат удоволствието на ретро теснолинейката на 4 юни, когато атракцията ще се повторни отново, пак на същата цена.

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button