Свят

Посещение на студиото на Хари Потър – всичко, което трябва да знаем

Ако сте фен на Хари Потър и посещавате Обединеното кралство, със сигурност ще искате да разгледате студиото на Хари Потър близо до Лондон. Тази обиколка на студиото Warner Bros със сигурност е завладяващо изживяване и си заслужава дори и да не сте фен на Хари Потър.

В студиото модже да видите Голямата зала, железопътната гара, различни места за снимане от Хогуортс, Забранената гора и дори Диагон алеята.

Освен че ще посетите снимачната площадка, вие също ще научите всичко за това как са създадени филмите, ще видите много от реквизита от филмите, ще участвате в магията на зеления екран, ще имате възможност да опитате Butterbeer и разбира се, шопинг на всички стоки за Хари Потър, които можете да си представите.

Къде е сниман Хари Потър?

Хари Потър е заснет в Обединеното кралство, на реални места като виадукт Glenfinnan, Alnwick Castle, Glencoe в Шотландия и Leadenhall Market в Лондон.

Интериорните декори и по-голямата част от останалите филми са заснети в студиото Warner Bros., недалеч от Лондон.

Къде е обиколката на студиото за Хари Потър?

Студиото на Хари Потър се намира в студиото на Warner Bros., което се намира в Leavesden, на около 20 мили северозападно от Лондон.

Откриха уникален парк, отвеждащ феновете на Хари Потър в Забранената гора

Warner Bros е напълно работещо филмово студио, едно от най-големите в Обединеното кралство и тук са заснети много филми, включително целия франчайз за Хари Потър , както и някои от филмите за „Междузвездни войни“, „Батман“ и „Мисията невъзможна“.

хари потър студио
Снимка: Pixabay

Работно време на студиото  

Проверете предварително актуалното работно време на официалния сайт, но като цяло през цялата година студиото е отворено от 8:30 сутринта до 22:00 часа. По-специално:

Вратите отварят в 8.30
Първата обиколка започва в 9 сутринта
Финалната обиколка започва в 18.30 ч
Студиото затваря в 22 часа

Тези часове варират според деня. По отношение на датите студиото работи всеки ден от седмицата. Има някои изключения, затворен е на Коледа.

Колко струва обиколката на студиото на Хари Потър?

Цените за стандартната обиколка са както следва (към ноември 2022 г.).

Възрастен: £51,50
Дете на възраст 5-15 години: £39,95
Дете под 4 години: безплатно
Семеен: £159
Грижач: Безплатно
За семейство това може да бъде или 2 възрастни и 2 деца, или 1 възрастен и 3 деца.

*Цените за 2023 година ще бъдат малко по-скъпи.

Можете също да закупите по-скъпи туристически пакети, но това са основните цени. Имайте предвид, че това са само входни цени и не включват транспорт.

Как да стигнете до студиото на Хари Потър

Имате две основни възможности да стигнете до студиото на Хари Потър – можете да пристигнете с организирана група, като цената е малко по-висока или с личен автомобил, както и с обществения транспорт.

хари потър студио
Снимка: Pixabay
С организиран транспорт

Със сигурност най-лесният вариант да стигнете до Студиото на Хари Потър е да направите обиколка, която включва транспорт на връщане.

60 безплатни или поне евтини неща за правене в Лондон

Тези обиколки тръгват от различни места в Лондон (и други части на Обединеното кралство) и в цената на вашата обиколка ще бъдат включени предварително резервиран вход за обиколката на студиото и обратен транспорт до и от точката за взимане.

Обърнете внимание, че повечето обиколки не включват водач в рамките на преживяването, тъй като до голяма степен се разглежда самостоятелно.

Някои опции включват:

Тръгване от автогара Виктория в Лондон

Малко по-дълга обиколка, която ви дава 4 часа в студиото, с тръгване от гара Кингс Крос, Лондон. Това е обиколка с пълен екскурзовод, която включва обратен транспорт и водач през цялото преживяване.

Обиколка на студиата на Хари Потър, която включва двупосочен транспорт от хотели в централен Лондон

С градски транспорт

От центъра на Лондон е сравнително лесно да стигнете до студиото Хари Потър с обществен транспорт. Вземете влака от гара Euston до Watford Junction.

След това трябва да вземете специален автобус, управляван от Studio Tour, който тръгва точно от Watford Junction Station (има добре обозначена табела), който ви отвежда директно до студиата.

хари потър студио
Снимка: Pixabay
Автобус до Warner Bros Studio Tour

За влака можете да закупите билетите си предварително тук или да платите в деня с карта.   За да се качите на автобуса, трябва да имате валиден предварително закупен билет за студиото Хари Потър или доказателство за потвърждение за резервация на билет.

С кола

Стигането до Harry Potter Studios с кола е сравнително лесно. В зависимост от   трафика, пътуването от централен Лондон отнема около час до деветдесет минути.

От Оксфорд е на около час, а от Бирмингам е на около два часа. Посетителите с валидни предварително закупени билети за Студио могат да се възползват от безплатен паркинг на място. Имайте предвид, че не можете да влезете в зоната за паркиране без валиден билет или потвърждение на резервацията за този ден.

Къде да закупите билети за турне в студиото на Хари Потър

Ако пътувате сами до студиата на Хари Потър, трябва да закупите билета си предварително от официалния уебсайт. Не можете да се явите без билет, а билетите не се продават на място.

Билетите се продават много по-рано, но въпреки че сайтът има капацитет за до 6000 души на ден, те обикновено се разпродават много по-рано, така че е хубаво да планирате възможно най-рано.

Летните месеци, уикендите и училищните ваканции са най-натоварените дни от годината за Студиото, така че ви препоръчваме да резервирате възможно най-рано, ако посещавате през тези периоди.

Хората от WB Studios Tour препоръчват да пристигнете на мястото поне 20 минути преди времето за билета, за да можете да преминете през проверките за сигурност.

Колко време отнема обиколката на студиото на Хари Потър?

Самата редовна обиколка е самостоятелна, освен въведение в началото, така че можете да отделите колкото искате време, за да се скитате из студиата.

Средната продължителност на едно посещение е около три часа и половина.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button