От мрежатаСвят

9 дни из Турция: Маршрут на български влогъри през най-популярните забележителности

Турция привлича милиони туристи със своите невероятни забележителности. Тя е предпочитана и от много българи заради ниските цени и близостта. Българските травъл влогъри от канала Worth a Walk? преминават през някои от основните забележителности в южната ни съседка за 9 дни.

В първото си видео те разказват за таксите и цените на горивата в Турция. Преминават с ферибот Дарданелите и отсядат в Чанаккале. Разглеждат Троя, а след това се насочват към Памуккале, където също отсядат.

Влогърите съветват да посещаваме Памуккале рано сутринта, в първите минути след отварянето му, за да може да се насладите на невероятната природна забележителност преди тълпите. Там всеки има възможност да плува в басейна на Клеопатра.

Във второто си видео те продължават обиколката си из Анадола, като следващата им точка е Анталия. Морският курорт освен невероятни плажове предлага разходка из стария си град.

Worth a Walk? съветват да посетим водопадите Дюден, които падат директно в морето. На следващия ден се насочват към друг голям град – Коня, а контрастът между двата града е повече от внушителен.

Следващата точка от пътешествието е и крайната им цел и мечта – Кападокия, където прекарват няколко дни. Още при пристигането си те яхват АТВ-та и обикалят сред най-атрактивните места в областта.

В третото си видео те разкриват магията на Кападокия и защо задължително да я посетим. Рано сутринта на втория си ден успяват да полетят с балон над Кападокия, а на третия си ден да заснемат полетите от земята.

„Тук можем да ви дадем съвет, да си организирате предварително нещата за летене с балон цените на място са по-високи. Ние лично се свързахме с човека от хотела в който бяхме решили да отседнем ,той организира нещата и ни предложи три варианта като ние избрахме средния да летим с още 14 човека в коша на цената от 80 евро на човек. Преди пандемията летенето с балон е достигало до главозамайващите 250 евро, та това си е напълно разумна цена. Кошовете са огромни и има доста място. Изживяването определено си струваше парите и ви го препоръчваме, а сега и с това падане на турската лира как да не отиде човек“, съветват влогърите.

В третото си видео те обръщат внимание и на посещението на Ескешехир. „Определено много ни изненада. Нещото, заради което главно се бяхме насочили на там беше паркът Сазова. Но и самият град има какво да предложи!. Намира се само на 4 часа с кола от Истанбул и е толкова цветен и колоритен, че няма как да не ви очарова. В историческия си център е изпъстрен с къщи с ярки цветове и малки магазинчета със сувенири. Градът е известен с най-големите залежи на морска пяна в света – минерал, от който основно се правят лули , но и бижута ,броеници и куп други неща. През града минава и канал в които може да се повозите на гондола – затова и другото име, с което е известен е Венецията на изтока. Но това са съвсем малка част от торбата с изненади, които може да ви предложи този турски град. Паркът Сазова е едно малко вълшебство“, допълват пътешествениците.

Поредицата завършва в Истанбул.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button