КласацииСвят

Румъния без ограничения: 6 причини да отпрашим към северната ни съседка

Румъния премахна всички ограничения и вече спокойно можем да влезем в северната ни съседка, без да се налага да правим тестове или да носим маски.

Страната предлага невероятна природа, атрактивна кухня и много забележителности. Ето шест причини да отпрашим към Румъния още сега:

Замъците

Най-често свързваме Румъния с нейните замъци. Най-популярният е замъкът в Бран, популярен като замъкът на граф Дракула. Защо да не го съчетаем със замъка в Синая и Брашов и да си подарим уикенд приключения, посветено на румънските замъци.

Снимка: Pixabay

СПА почивка

В Румъния се намира най-големият уелнес център в Европа – „Терме„, разположен край столицата Букурещ. В него може да се поглезим в термалните води на басейна, докато пием коктейл. Почитателите на масажите могат да се наслаждават с часове, докато децата да се забавляват в аквапарка.

терме букурещ
Снимка: Pixabay

Букурещ

Наричат румънската столица „Париж на Изтока“ и има защо. Градът привлича с типична архитектура, дълги и прави булеварди и Триумфална Арка. В града има много и големи паркове, в които да се отдадете на релакс, както и симпатични кафенета в Стария град.

Солни мини

В северната ни съседка има няколко солни мини, които са превърнати в атракции. В някои от тях може да карате дори водно колело или да се возите на виенско колело.

Солна мина Турда
Снимка: Instagram/Salina Turda

Да видите живи мечки

Карпатските мечки са често използвани в разговорния ни език. Но защо да не ги видим на живо? Те свободно се разхождат в румънските Карпати и могат да бъдат видяни край пътя. Дори има приложение, което да ви покаже къде точно може да ги видите.

Български влогъри срещнаха три мечета в една от най-красивите европейски планини

Кадър: YouTube/
Worth a Walk?

Трансфагарашан

През 2009г. Джереми Кларксън обяви в Топ Гиър Трансфагарашан  в Румъния за един от най-атрактивните пътища в света. И това е напълно разбираемо, след като съчетава в едно божествената природа на Карпатите и безброй серпентини, за които си мечтаят много шофьори и мотоциклетисти.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button