Съвети

6 важни съвета, за да летим до празна седалка в самолета

Всеки от нас тайно се е надявал, че мястото до него в самолета ще бъде свободно. За съжаление не винаги това е така, дори е по-вероятно да стоим до някой непознат, което предразполага за досадни разговори или дискомфорт.

От TRAVELBOOK разкриват шест трика, с които да се доближим до шанс за свободно място. Разбира се,  условието е полетът да не е пълен и че не е на принципа на свободен избор на места.

1. Правете резервациите максимално рано

В никакъв случай не чакайте, защото така ще пропуснете шанса да получите стратегически важните места. Все пак ко  Колкото по-рано резервирате, толкова по-голям избор имате.

2. Ако сте двама – запазете до пътеката и прозореца

Напълно нормално е да искате да пътувате един до друг, когато летите заедно, но защо пък да не опитате късмета си да разполагате с три седалки.  За целта резервирайте местата до пътеката и до прозореца и оставете това в средата свободно. Така всеки ще избягва да седи в средата, освен ако полетът не е пълен. Тогава просто може да се размените и отново да седите един до друг.

3. Резервирайте там, където външното пространство вече е заето, ако сте сам

Направете резервация на същия принцип. Средните места винаги са последните, които се заемат. Затова, ако откриете ред,  в който мястото до пътеката или прозореца вече е заето, тогава резервирайте външното, което все още е свободно, за да може средното да остане свободно. Това симулира ситуацията на двойката с непознат спътник.

4. Запазете места, които не могат да се спускат назад или са ограничени

Обикновено това са редовете, които са пред авариен изход или стена. Поради ограничената функция на облегалката, те не са много популярни. Затова шансовете да няма човек, който да седне до вас, са по-големи.

5. Изберете места отзад

Мнозина предпочитат предните места, за да може да слязат по-бързо или да се чувстват по-важни. Именно затова седалките често се разпределят на принципа „отпред – назад“. Това означава, че вероятността от свободен ред седалки в задната част на самолета е значително по-висока.

6. Опитайте със стюардесите

Ако все пак не сте успели да получите свободно място до вас, може да попитате стюардесите дали няма някъде свободен ред, ако  имате здравословни проблеми.  Персоналът на борда ще направи всичко възможно да ви помогне.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button