Новини

Защо испански град планира да забрани хотелите

Страната на баските е една от най-старите култури в Европа и нейното наследство е помогнало за оформянето на славния испански град Сан Себастиан. Не е трудно да се разбере защо хората се стичат там, но градът скоро ще въведе някои мерки за контрол, за да се опита да ограничи броя на туристите. Един такъв план е забрана на хотелите.

Всъщност градските власти искат да забранят отварянето на всякакви нови хотели или туристически апартаменти, за да насърчат по-устойчив подход към туризма.

И това не е първото място в Европа или в Испания, което прави това. Палма де Майорка стана първият град в Испания, който забрани Airbnb през 2018 г. А тази година Флоренция в Италия обяви, че ще забрани всички нови Airbnb.

Къде в Испания може да почиваме за малко пари и да се насладим на вкусна храна

Кметът на Сан Себастиан Енеко Гоя каза, че някои от районите на града ще бъдат обявени за „наситени“. По думите му предлагането на ваканционни квартири за туристите вече е изобилно.

Общият градоустройствен план, доклад за състоянието на града, очерта някои от негативните въздействия, причинени от туризма, включително спад в качеството на храната и културата.

Нудистите в Испания се ядосаха на облечените туристи по плажовете, искат ги голи

На жителите толкова им омръзна от броя на туристите, че в Сан Себастиан се появиха и антитуристически графити с послания като „върви си у дома“, разпръснати по паметници и мостове.

Надяваме се, че мярката ще направи града по-пригоден за живеене за местните жители. Това също трябва да подпомогне финансово съществуващите хотели, тъй като те почти сигурно ще имат по-високи нива на заетост и ще наложат по-висока такса.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button