Новини

Защо френските и немските туристи избягват Великобритания

Френските и германските туристи започват да избягват Великобритания заради ограниченията след Брекзит за пътувания с лични карти, твърдят туристически босове на Острова.

След края на ограниченията във връзка с пандемията от Covid-19 в цяла Европа миналата година туризмът започна да се възстановява, но има все повече признаци, че значителен брой французи и германци избягват Великобритания.

Германия и Франция са два от най-големите туристически пазари за Обединеното кралство. От октомври 2021 година гражданите на ЕС се нуждаят от паспорт, за да влязат в Обединеното кралство. Преди това те можеха да използват лични карти, но данните показват, че по-малко от половината население на Франция и Германия притежава валидни международни паспорти.

Кои са най-добрите Instagram кафенета в Лондон, които да посетим

Британски туристически компании заявиха, че макар и да има масово завръщане на американците, то определено има отлив на французи и германци. Освен това се наблюдава и промяна във възприемането на Великобритания като дружелюбно място за туристи заради Брекзит сред французите и германците в сравнение с други държави, съобщава БНР.

Ако през 2016 година германците са поставяли Великобритания на 7-мо място в класацията за най-добри места за посещение, то миналата година страната е достигнала 16-то място.

Особено са засегнати училищните групи, идващи заради английския език, защото ако едно или две деца в клас от 30 нямат паспорти, учителите предпочитат да отидат до Ирландия или Малта. Децата с паспорти извън ЕС пък трябва да плащат 95 паунда за виза, за да влязат във Великобритания.

Проучване на агенцията Tourism Alliance за миналата година показва, че има 83% спад на учениците и студентите, посещаващи Острова, което е довело до загуби от 875 милиона паунда и 14 500 работни места за туризма.

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button