Новини

Защо Амстердам гони някои туристи?

Амстердам организира кампания, насочена към мъже на възраст от 18 до 35 години от Великобритания, като целта е да се спре посещаването на хора, които злоупотребяват със свободата в страната. Градът предупреди буйните британски секс и нарко туристи да „стоят настрана“, пише BBC.

Инициативата е част от усилията за изчистване на непристойната репутация на Амстердам като най-либералната столица в Европа.

Видеоклипове показват млади мъже, които се клатушкат на улицата, закопчани с белезници от полицията.

Онлайн рекламите, подчертаващи рисковете, свързани с прекомерната употреба на наркотици и алкохол, ще бъдат задействани, когато хората във Великобритания потърсят в интернет термини като – ергенско парти, евтин хотел или обиколка на кръчма в Амстердам.

Амстердам с тежки забрани за пушенето на марихуана

Британците могат да намерят полети до връщане до Амстердам за 50 лири. Базираните в Обединеното кралство туристически агенции също предлагат ергенски уикенди в Амстердам, включително круизи с лодка по каналите с неограничен алкохол, нощувки „стек и стриптийз“ и обхождане на кръчмите в квартала на червените фенери.

От години хората се оплакват от пияни британци, които уринират на обществени места, повръщат в канали, събличат се и участват в пиянски сбивания.

Това не е ново явление. Преди почти десетилетие тогавашният кмет на Амстердам покани лондонския си колега Борис Джонсън, да види сам какво правят британците.

Критиците твърдят, че насочените рекламни кампании са дискриминационни и се основават на несправедливи стереотипи.

Разходка из най-голямата градина с лалета в света

В Холандия кафенетата имат право да продават канабис, стига да спазват определени строги условия, като например да не сервират алкохолни напитки или да продават на непълнолетни.

„Туристите идват заради музеите, а също и заради кафенетата“, ми каза Йоахим Хелмс, собственик на кафене Greenhouse.

Амстердам е един от най-посещаваните градове в света. Около 20 милиона посетители, включително милион британци, посещават града, който има население от приблизително 883 000 души.

От този уикенд бордеите и баровете ще затварят по-рано, а през май влиза в сила забраната за пушене на канабис по улиците в и около Квартала на червените фенери. Все още има дебат дали на туристите трябва да бъде забранен достъпът до кафенетата с канабис в холандската столица.

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button