22.9 C
София
сряда, септември 27, 2023
spot_img
ruse русе

Велинград е пренаселен заради топлата зима, курортът отбелязва рекордни посещения

Това е най-силният зимен сезон от 4 години насам, според председателя на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите във Велинград

Легловата база във Велинград е пълна между 70 и 80 %, и то след Коледно-Новогодишните празници и ново поскъпване няма да има. Това заяви Златко Златанов, председател на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите във Велинград, цитиран от радио Пловдив и БНР.

Велинград привлича туристи от Балканите с най-големия хотелски СПА център

„Това ни е най-силният зимен сезон от 4 години насам. Дължи се на факта, че няма пандемия и защото е топло и няма сняг. Когато има сняг, туристите търсят ски курортите – Банско, Боровец, Пампорово. Когато е топло и безснежно, идват при нас да ползват минералните извори и басейните“, каза Златко Златанов.

„Каквото поскъпна, поскъпна през лятото и есента. Цените няма да се вдигнат, ако няма някакви извънредни събития“, казва той.

Над 11 бона струва да посрещнем Нова година във Велинград

„Част от нашите клиенти предпочетоха да дойдат след Нова година, защото тогава беше много скъпо. Хотелите са пълни до Ивановден, 7 януари, естествено на по-ниски цени. След 7 януари обаче съм малко скептичен“, допълва Златанов.

По негови думи има много чужденци – най-вече турци и гърци, както и руснаци, които са купили апартаменти в България. От българите има основно софиянци и гости от морето.

сливен
alexandra travel

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни публикации