Новини

В русенското село Сандрово се проведе традиционният турнир по конни надбягвания

Десетки елитни коне взеха участие в традиционните ежегодните конни надбягвания на хиподрума в с. Сандрово.

Днешното състезание включваше 6 дистанции в няколко класа и подразделения, а заелите първите три места в отделните гонки получиха купи и награди от спонсори.

Надбягванията, които са важна част от културния календар на село Сандрово, привлякоха десетки състезатели и стотици любители на конния спорт. Заместник-кметът Борислав Рачев изрази своето удовлетворение от възможността да присъства на това събитие и подчерта значението на подобни инициативи за поддържане на традициите и развитието на спорта в региона

„Конните надбягвания са не само спортно събитие, но и културно наследство, което обединява нашата общност и предава традициите на младите поколения. Радвам се, че село Сандрово и община Русе продължават да подкрепят тези инициативи, защото те не само популяризират спорта, но и засилват връзките между хората от региона“, заяви зам.-кметът на Русе Борислав Рачев в своето приветствие. Той връчи наградите и купата в Приз „Русе“ за коне до 3 години в дистанцията 1600 м.

На събитието присъстваха още кметът на Сандрово Георги Пенков и председателят на местния спортен клуб „Сандрово“ Иван Димитров.

Община Русе и село Сандрово ще продължат да работят за развитието на спортната и културната инфраструктура в региона, като насърчават и подкрепят инициативи, които обединяват местната общност.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button