БургасНовини

В Бургас стартират безплатни туристически обиколки с ескурзоводи

Екскурзоводи доброволци ще показват на туристи забележителностите на Бургас. Туристическите разходки ще се извършват напълно безплатно от ученици и студенти. До края на юни ще са в събота и неделя. Сборният пункт е Градският часовник от 10:00 часа. От 1 юли туровете ще са всеки ден и ще продължат до края на летния сезон.

Обиколката минава през едни от основните туристически обекти – Градския часовник, църквата „Св. св. Кирил и Методий“, Компаса и други, като крайната точка е културният център „Морско казино“. Туровете се предлагат на три езика – български, английски и немски.

Целта е да се покаже красотата на града, участниците в туровете да научат за неговата история, за бита на „старите бургазлии“, за градските легенди, предавани само от уста на уста. Доброволците екскурзоводи са ученици и студенти между 16 и 24-годишна възраст, предава БТА.

С виртуална разходка в Космоса откриха новия планетариум в Бургас

Чрез нашите обиколки имаме възможността да покажем града през очите на местните. Туристите имат възможност да се разхождат със своите „местни приятели“ и да научат истории, познати само на хора от града. Този формат е много разпространен из целия свят и е един от най-добрите и интересни начини да опознаете града, който сте посетили. На нашите турове са присъствали хора от цял свят – от Австралия до САЩ. Магията се крие там, че докато се разхождаме из улиците на Бургас, ние научаваме за целия свят, споделят доброволците създатели на инициативата „Burgas free tour“.

Безплатните пешеходни турове в Бургас се провеждат за седмо поредно лято.

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button