Новини

Турска агенция възобновява екскурзиите до Сирия

Турска туристическа агенция обяви, че ще възобнови екскурзиите до Сирия, в частност до столицата Дамаск, предава в. „Хюриет“, цитиран от БТА.

Туристическата агенция „Фест Травъл“ („Fest Travel“) предлага седемдневна екскурзия до Сирия от 20-27 април 2024 г.

Следим отблизо ситуацията в Сирия и ако е необходимо, ще променим маршрутите за пътуването. Няма да пътуваме до някои региони, ако има опасения за сигурността. В такива случаи ще изберем алтернативни маршрути и ще предприемем необходимите предпазни мерки, за да завършим безопасно екскурзията. Освен това ще поддържаме връзка със съответните органи, за да имаме най-актуалната информация, свързана със сигурността, обявиха от компанията.

Пред в. „Хюриет“ представител на туристическата компания отбеляза, че преди войната са били организирали подобни екскурзии до Сирия, като добави, че туристически агенции от различни държави постепенно възобновяват пътуванията до засегнатата от войната страна.

Коня – един от най-старите и красиви градове в Турция

Екскурзията започва от Истанбул на 20 април и включва посещения в Бейрут, Дамаск, Алепо, Хама, Хомс и Палмира. Цената на пътешествието е 1950 долара.

От началото на гражданската война в Сирия през 2011 г. много сирийци бяха разселени, което доведе до наплив на бежанци в различни държави. В Турция в момента има около 4 милиона сирийски мигранти, а завръщането на сирийците в родината им е на дневен ред на фона на намаляването на опасенията за сигурността в Сирия. Много сирийци вече са се завърнали по родните си места.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button