От мрежата

Този мъж остави жена си у дома за 10 години, за да обиколи света

Тор Педерсен от Дания остави жена си у дома за 10 години, за да обиколи света и да види всички страни. „Модерният викинг“ Тор Педерсен е на път да стане първият човек, посетил всяка страна по света, без да стъпи на самолет.

Той напусна родната си Дания през октомври 2013 г., обещавайки да не се връща у дома, докато не завърши проекта си.

Оставаха му само девет държави, които трябваше да посети, когато пандемията от коронавирус спря плановете му.
А беше посетил вече 194 държави.

Педерсен е живял в приемно семейство в Сай Кунг, на около час извън центъра на Хонконг, в продължение на четири месеца – вместо четирите дни, които първоначално е планирал.

И в крайна сметка пандемията го блокира за цели две години в Хонконг. Въпреки това той е категоричен, че няма да се върне вкъщи, докато не посети всички държави.

Тор е очаквал пътуването да продължи четири години, въз основа на средно седем дни за държава, но вируса обърква плановете му.

Деси, която напусна работата си на 28, за да обиколи света

Най-дългото пътуване с влак е до Русия, пътувал е пет дни.

Пътуването му също включва 351 автобуса, 158 влака, 43 авторикши, 37 контейнеровоза, 33 товарни кораба, девет камиона, три платноходки, два круизни кораба, една каруца, една полицейска кола, една яхта и безброй мотоциклети, таксита, метро, ​​микробуси и трамваи.

Средствата за пътуването са осигурени от енергийната компания, както и от групово финансиране. Бюджетът на Тор е 20 долара на ден! Ползвал е 10 паспорта, поради изчерпване на страници.

Пътуването все още не е завършено, в момента той е на Малдивите като последна дестинация, но пътуването до вкъщи без самолети ще отнеме поне месец.

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button