Новини

Спад на пътуванията с автобус

Спад от 4% на автобусните пътувания отчитат превозвачите след края на летния сезон. Очакванията са били за ръст от 10 процента, но не са се оправдали.

Лошото време е основна причина за спада, според един от големите превозвачи.

През миналото лято до Южното Черноморие с автобуси на компанията са пътували 144 000 пътници при 17 курса дневно, а през това превозените пътници са били малко над 136 000 при 19 курса дневно. Според Теодора Велева, мениджър реклама в голяма компания за автобусен превоз лошото време през август и наводнението в Царево е водеща причина за този спад, информира БНР.

Двуетажен автобус ще пътува от Орлов мост до парк Враня

Те тепърва ще преосмислят стратегията си за следващото лято.

Пролетта ще имат срещи с министерството на туризма и на база предварителни резервации ще решават колко ще са курсовете, които ще извършват до морето през следващия сезон.

Относно билета за автобусен превоз, Велева посочи, че цените у нас не се определят на пазарен принцип и много предпазливо се подхожда към тяхната корекция. „Скочиха цените доста с началото на войната в Украйна. Заради тази в Израел цените на горивата на световните пазари са се покачили, но ако има такива екстремни повишавания компаниите ще преосмислят ценовата си политика. Това като цяло ще е крайно решение“, посочи Велева.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button