Новини

Състезание от Лондон до Истанбул за седмица – как да се включим и каква е наградата

Искате ли да сте състезател в „Race Across the World“? Участвайте в това състезание от Лондон до Истанбул.

„Желанието да изследваме нашата планета никога не е било по-силно. Но когато пътуваме, пропускаме ли радостите от пътуването?“

Ако началото на хитовия телевизионен сериал на BBC „Race Across the World“ ви харесва, Lupin Trans-European Race ще ви хване.

След тригодишна пауза ежегодното събитие предизвиква пътниците да пътуват по суша от Лондон до Европа срещу времето.

Започвайки от 5 август 2023 г., на участниците ще бъдат дадени седем дни, за да изминат пътуването със заложена награда от £2000 (€2300).

Ето как работи.

Състезание от Лондон до Истанбул за една седмица

Трансевропейското състезание Lupin се провежда от базирания в Обединеното кралство туроператор Lupin Travel.

Участниците имат за задача да импровизират най-бързия маршрут по суша през Европа от Лондон, Обединеното кралство, до Истанбул, Турция. Но има една уловка.

Точно преди да тръгнете, ще бъдат разкрити серия от контролни точки. Състезателите ще трябва да ги ударят по маршрута в правилния ред, за да останат в състезанието. Това означава, че няма да могат да планират пътуванията си предварително.

От Лондон до Истанбул с влак: 10-дневно мечтано пътешествие

Контролно-пропускателните пунктове може да се контролират от персонала на Lupin или може просто да направят селфи пред определена забележителност.

Състезателите имат право да пътуват по суша само с обществен транспорт или пеша. Това означава без самолети, хеликоптери, таксита, автостоп или личен транспорт като автомобилите, пише Евронюз.

Единствената част, която може да бъде резервирана предварително, е вашият транспорт от Лондон до Париж.

Кога е Lupin Trans-European Race 2023?

Състезателите ще се срещнат в Лондон на 5 август от 9 сутринта. След като получат своите състезателни пакети, те ще потеглят в 10 часа сутринта.

Крайният срок за пристигане в крайната точка в Истанбул е 19:00 часа на 12 август, което дава на участниците седем дни и седем часа, за да завършат пътуването.

След това ще бъдат раздадени награди, включително ваучер от £2000 (€2300) Lupin за най-бързия отбор. Това може да се изразходва за всеки от туристическите пакети на компанията.

Ще бъдат раздадени трофеи за попадение в най-много страни и пътуване с най-малък бюджет. Всеки, който завърши в рамките на определеното време, ще получи медал и вход за парти в края.

Как да се включим?

Участниците са отговорни за финансирането и планирането на своето пътуване. Можете да се състезавате като отбор, но трябва да платите такса от £99 (€114) на човек.

От Истанбул до Лондон за 56 дни през 22 държави: Тръгва най-дългото автобусно пътуване в света

Участниците трябва да са навършили 18 години или да са придружени от възрастен.

Състезателите могат да изминат всеки маршрут от Обединеното кралство през Шенгенската зона и през централна и югоизточна Европа, включително всички балкански страни.

Групов чат и гореща линия за спешни случаи ще бъдат осигурени от Lupin Travel, чийто екип ще помогне при всякакви проблеми или спешни случаи по пътя.

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button