Новини

Превърнаха шест седалки в носилка за първия полет на най-високата жена в света

Най-високата жена в света направи първото си пътуване със самолет с помощта на „Турските авиолинии“. Авиокомпанията превърна шест седалки в самолета в носилки, пишат чуждестранни медии.

Румейса Гелги, която влезе в Книгата на рекордите на Гинес заради ръста си от 2,15 метра, успя да лети, след като „Турските авиолинии“ адаптираха един от самолетите си според ръста й.

За целта авиокомпанията премахна редица места в полета от Истанбул до Сан Франциско на 30 септември 2022 г. По този начин позволи на 34-годишната жена да се качи на самолета.

Това беше първият й полет, както и първото й пътуване в чужбина.

Гелги трябваше да пътува на носилка, лежейки заради „Синдрома на Уивър“, генетично заболяване, причиняващо по бърз от нормалното растеж. Тя страда и от сколиоза.

Тя беше призната за първи път от Световните рекорди на Гинес през 2014 г., за най-високата жива тийнейджърка в света. Организацията я обяви за най-високата жена в света през 2021 г.

Обикновено Румейса Гелги се придвижва с инвалидна количка, но понякога ходи на кратки разстояния с помощта на проходилка.

Най-високата жена в света живее в Карабюк, Турция. Тя казва, че използва титлата си за световен рекорд, за да защитава и повишава осведомеността както за „Синдрома на Уивър“, така и за сколиозата.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от RUMEYSA GELGI (@rumeysagelgi)

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button