Новини

Първият влак с новите вагони тръгва до дни, ще стигаме от София до Бургас за 6 часа

„Български държавни железници“ (БДЖ) ще осигури движението на нов влак от София за Бургас и от Бургас за София през летния сезон, който ще пътува с композиция от изцяло новодоставени вагони, съобщиха от пресцентъра на националния железопътен превозвач.

Първият влак ще потегли на 22 юни и ще се движи всеки ден до края на летния сезон. От БДЖ посочиха, че композицията ще бъде съставена от четири климатизирани вагона от салонен тип и един вагон за превоз на лица с намалена подвижност, който ще пътува постоянно като част от състава на влака.

Той ще изминава разстоянието между столицата и морския град за 5 часа и 55 минути и ще бъде най-бързо движещият се влак по този маршрут според настоящите възможности за преминаване по трасето.

БДЖ обяви драстичен скок в цените на билетите

Бързият влак №3683 от София за Бургас, ще заминава от Централна гара София в 06:15 часа и ще пристига в Бургас в 12:10 часа. В обратното направление бързият влак №3684 от Бургас за София, ще тръгва от гара Бургас в 16:00 часа и ще пристига в София в 21:55 часа, информираха от БДЖ.

Влакът ще се движи по Подбалканската железопътна линия и ще спира на седем гари по своя маршрут – Подуяне пътническа, Казичене, Карлово, Казанлък, Сливен, Зимница и Карнобат.

На 23 май първите 19 модернизирани пътнически вагона, които БДЖ купи от немската компания „Дойче Бан“, пристигнаха в България. Стойността на целия проект е малко над 30 млн. лева за 76 вагона, което прави по 400 000 лева за един вагон.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button