Новини

Пампорово посреща първите туристи в началото на декември

Първите за зимния сезон туристи в Пампорово са очакват в началото на декември, информират от „Пампорово“ АД. Хотел „Перелик“ отваря врати от 1 декември, посрещайки групи за фирмени партита, а около 8 декември – празнуващи студенти.

Нов шестседалков лифт от „Малина“ до връх Снежанка ще заработи от тази зима. Модерното лифтово съоръжение ще съкрати значително опашките с изчакващи пред лифт станциите скиори.

Курортът продължава инвестициите в разширяване на системата за изкуствено заснежаване. При падане на температурите в минусовия диапазон, ски зоната в Пампорово може да бъде заснежена и с обработени писти в рамките на 72 часа.

Скиори в народни носии развяха трибагреника по пистите в Пампорово

Хотелите в Чепеларе се подготвят за зимния сезон, като първите групи се очакват за студентския празник, заявиха за БТА от хотелиерското и ресторантьорско сдружение в града.

Предимно български туристи се очертават като клиенти в Чепеларе и тази зима. Ранните резервации за града са свързани основно с настаняване около Коледа и Нова година. Хотелиерите в Чепеларе забелязват повишено търсене на места в къщи за гости, което се налага като предпочитание от клиентите след пандемията.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button