Новини

Нови глоби на пътя във Франция за туристите

Благодарение на широката мрежа от живописни пътища на Европа, континентът е идеално подготвен за летни пътешествия. Всъщност една трета от британските летовници, които планират да отидат в Европа тази година, носят коли или наемат превозно средство, според Post Office Travel Money.

Що се отнася до законите за движение по пътищата в Европа, може да ви се стори безпроблемно: просто помнете от коя страна на пътя да шофирате, нали? Но има малко повече от това – и бихте могли да избегнете изгарянето на дупка в джоба си, като се запознаете с местните закони за движение, особено в зоните с ниски емисии.

Туристите, пътуващи до Франция това лято, бяха призовани да освежат местните закони за шофиране и да спазват правилата в дванадесетте постоянни зони с ниски емисии или да бъдат готови да бъдат шамаросани с глоба. Глобите започват от 68 евро и се очаква да растат, тъй като страната планира да намали броя на замърсяващите превозни средства в своите градове.

И така, какви правила трябва да спазват шофьорите? Шофьорите са длъжни да закупят и поставят стикер Crit’Air (€4,61) на предното си стъкло, който идентифицира нивата на емисиите на превозното средство. Всяко превозно средство се класифицира според замърсяващите емисии от фини частици и азотни оксиди. Дадено е число между 0 (електрически автомобили) до 5 (най-замърсяващи превозни средства), като силно замърсяващите превозни средства е ограничено да влизат в определени зони.

В Италия глобите за вандали достигат 60 хиляди евро

Растящият списък на френските градове със зони с ниски емисии включва Париж , Страсбург, Лион, Марсилия, Тулуза, Ница, Монпелие, Гренобъл, Руан и Реймс. Ако пътувате до Франция, можете да закупите стикера на официалния уебсайт на Crit’Air преди пътуването си, за да ги подготвите, преди да тръгнете, пише timeout.

Това не е единственото нещо, на което трябва да обърнете внимание, преди да преминете границата. Ако колата ви има вграден детектор за скорост, ще трябва да се уверите, че е изключен, преди да влезете във Франция. Съобщава се, че използването на един от тези детектори може да доведе до глоба до 1500 евро. Други неща, които могат да ви наложат глоба, включват носенето на слушалки по време на шофиране и неносенето на жилетка с висока видимост, когато сте отстрани на пътя, ако колата ви се повреди.

Така че, когато сте във Франция, правете като французите – или ще ви струва.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button