НовиниСвят

Най-големият висящ мост в света вече е в Европа

Най-големият висящ мост в света в Чехия отвори врати за туристи и снимките му стават вирусни в социалните мрежи.

Мостът, който се строеше близо две години, беше официално открит в петък. Той е наречен „Sky Bridge 721“. Пешеходната пътека обещава невероятни гледки към забулените в облаците планини Йесенки, както и вълнуващо, но леко ужасяващо преживяване.

Мостът свързва два планински хребета и виси на 95 метра (312 фута) над долина и може да се достигне с кабинков лифт. Дължината му е 721 метра, или 2365 фута. Туристите ще влизат в него на 1125 метра надморска височина и ще излизат 10 метра по-високо.

Разходката ще бъде еднопосочна за посетителите, които посещават моста. След като излязат от другата страна, те ще стъпят на павирана пътека в гора, където посетителите ще се запознаят с чешката история.

От ваканционния комплекс, където се намира този мост, съобщиха, че мостът с ширина 1,2 метра е отворен за деца на всякаква възраст и ръст, но не е подходящ за хора с детски или инвалидни колички.

Според съобщения в местните медии, висящият мост струва 200 милиона крони, което е около 8,4 милиона долара.

Небесният мост на Чешката република е със 154 метра по-дълъг от пешеходния мост Баглунг Парбат в Непал, който в момента държи Световния рекорд на Гинес за най-дълъг висящ мост.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button