26.4 C
София
четвъртък, септември 21, 2023
spot_img
ruse русе

Модерен круизен кораб акостира във Видин

На видинското пристанище акостира един от най-модерните речни туристически кораби по Дунав, който привлича с размерите и лукса си любопитни погледи на разхождащите се хора.

Корабът „SCENIC JASPAR“, който плава под флага на Малта, е с внушителните размери от 135 метра дължина и 11,4 метра ширина, вози на борда си 164 пътници, пише БТА.

Корабът има четири дека (нива). Той предлага всякакви удобства – има басейн на борда, барове и ресторанти. Екипажът му е от 53 човека, които се грижат за комфортното плаване по реката на туристите. Собственикът на кораба е австралийска компания и настоящият круиз плава от Виена, Австрия до Браила, Румъния, тръгнал е на 23 март и ще завърши на 6 април.

До момента корабът е хвърлил котва на пристанищата в Братислава, Будапеща, Мохач, Осиек, Нови Сад, Белград, Железни врата и във Видин. Следващата му спирка в България е пристанището в Силистра и оттам в Дунавската делта до порта в Браила, казаха за БТА от пристанищна администрация -Видин.

Първият за сезона български туристически кораб акостира в Русе

Корабът е построен 2015 г. в Холандия, той е с изцяло остъклени каюти, които гледат към водата и зеленият им цвят придава особена красота на плавателния съд. Туристите – основно американци и австралийци, днес по програма посетиха историческата крепост „Баба Вида“, крепостта “ Калето “ в Белоградчик, направиха пешеходен тур в крайдунавския парк на Видин. Вечерта им ще завърши на борда на кораба с фолклорна програма, която ще изнесат видински самодейци.

От началото на туристическия сезон по река Дунав на 20 март, това е осмият круизен кораб, който акостира на видинското пристанище. През април се очаква да пристигнат 26 туристически кораба. До края на сезона – 27 декември, видинското пристанище ще приеме по предварителен график, обявен от българските туроператори – „Балкан Турс“ и „Дунав турс „, 294 кораба, показва справка на пристанищната администрация в дунавския град.

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

сливен
alexandra travel

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни публикации