Свят

Мечтаната екскурзия: Пуснаха 5-часова автобусна обиколка за наспиване

Гладните за пътувания и лишените от сън жители на Хонког може би са на път да открият идеалната екскурзия.

76-километровото пътуване с продължителност пет часа с двуетажен автобус около територията е предназначено за онези, които лесно запсиват в превозно средство.

То е вдъхновено от тенденцията уморените пътуващи да заспиват в обществения транспорт.

„Когато обмисляхме нови обиколки, видях публикация в социалните мрежи на мой приятел, че е стресиран от работата си и не може да спи през нощта“, казва Кенет Конг, мениджър Маркетинг и бизнес развитие на ulu travel, която е организатор на автобусни обиколки.

„Но когато пътува в автобуса, той спи добре. Неговият пост ни вдъхнови да създадем тази обиколка, която позволява на пътуващите просто да спят в автобуса,“ допълва той.

Билетите струват между 13 и 51 долара на човек, в зависимост от това дали избират места в горната или в долната част на автобуса. Те получават чанта за пътници, която включва маска за очи и тапи за уши за по-добър сън.

Първата обиколка на Sleeping Bus миналата събота е разпродадена изцяло. Някои пътници идват подготвени с одеяла и сменят обувките си с чехли, докато други си носят възглавници, пише profit.bg.

„Страдам от безсъние, така че съм тук, за да се опитам да поспя“, казва 25-годишният Ансън Конг, един от участниците в първата автобусна обиколка. Той доплва, че обиколката е добра идея и „по-интересна“, отколкото е очаквал.

Друг пътник посочва, че се е присъединил към обиколката, защото обикновено заспива при автобусни пътувания на дълги разстояния и това е „страхотна възможност“ да се наспи, разказва Independent.

На съботната обиколка автобусът спира, за да могат пътниците да направят снимки на живописни места на остров Лантау. Едната от спирките е зоната за поддръжка на самолети близо до летището в Хонконг, подходяща за селфита с машините на заден план.

Тенденцията да заспивате в обществения транспорт е вид кондициониране, според д-р Шърли Ли, главен изследовател в лабораторията за изследване на съня в университета в Хонконг.

„Нямаме достатъчно време за сън“, казва Ли. „Ето защо трябва да използваме друго време, например ежедневното ни пътуване, особено когато пътуваме с обществен транспорт. Някои хора може да са склонни да свързват обществения транспорт със съня и затова им е било по-лесно да заспят в автобуса“, казва тя.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button