Новини

Коя е жената, която стоя зад най-добрия хотел в света

Разположен в сърцето на езерото Комо, Passalacqua е семейна собственост, италиански шедьовър от осемнадесети век, рамкиран на фона на стръмни покрити с борове планини и блестящия блус на езерото. Не само признат със своя чар и елегантност, Passalacqua е и хотел, проправящ пътя напред към нова ера на гостоприемството, с една от най-успешните жени хотелиери в Италия начело.

Като трето поколение предприемач със страст към своето наследство – обявена за една от 100-те най-успешни италиански жени на Forbes през 2021 г. – родената в Комо Валентина Де Сантис винаги е била предопределена да прави вълни в индустрията на хотелиерството.

„Пасалакуа е място на чудесата на езерото. Тук нашата цел е да върнем „ Meraviglia “, онова чувство на страхопочитание, което изпитвате на място, което е всичко, което сте си представяли и въпреки това успява да ви учуди и изуми, и „ Villeggiatura “, изгубеното изкуство да имате истински дом далеч от собствения си дом“, каза тя пред Time Out.

В продължение на близо 50 години Валентина и нейното семейство – собственици на Grand Hotel Tremezzo от 1973 г. – са неразделна част от езерото Комо, за което всички мечтаем днес. Сега Валентина планира да продължи да води пътя в луксозното гостоприемство с неотдавнашното откриване на най-новия страстен проект на семейството, Passalacqua. Ресторантът отвори врати през юни 2022 г. и беше коронован, малко повече от година от отварянето си, за най-добрия хотел в света.

Ето кой е най-добрият хотел в света

„Да отвориш хотел е преживяване, което е трудно да се опише с думи“, казва Валентина. „Много прилича на това, когато подготвяте театрално представление, прекарвате месеци, дори години, планирайки всеки един детайл от представлението, чувствате натиска, че всичко трябва да е перфектно, мечтаете за това всяка вечер и всичко това внезапно се оказваш на сцената със стотици зрители, които те гледат.

Уникален имот, сгушен сред древни стени, Passalacqua предлага на гостите избор между престой във вилата, Palazz и Casa al Lago. И трите сгради са създадени със собствена индивидуалност и всеки апартамент е различен, пише Timeout.Passalacqua, Moltrasio хотел

Следвайки стъпките на своите родители, Валентина се ангажира да поддържа перфектния баланс между почитането на традицията и вливането на иновации. „Ремонтирането на историческата Villa Passalacqua, за да я превърнем в скъпоценен имот, беше труд на любов, беше като да избираме интериора за нашия собствен дом. Истинска семейна афера.

Пищната градина на хотела предлага спокойна обстановка, за да прекарате деня сред природата. Проектиран да бъде израз на самия хотел, „градината е пълна с различни стаи и всеки ден наистина можете да изберете стаята, която отговаря на вашето настроение.“ Традиционните английски рози и петвековните магнолии предлагат жизнена експозиция, цитрусовата градина и маслинова горичка доставят на кухнята сезонни вкусове, а овощната градина кани гостите да откъснат ябълки и круши, докато са заобиколени от свободно отглеждани пилета.

Хотелът е разположен на перфектната гледна точка за разглеждане на популярните места и ресторанти около езерото. Личната препоръка на Валентина? „Харесва ми да спирам в очарователния Тирлиндана , с уникалното си местоположение с изглед към остров Комачина, или Ал Велуу , с неговите великолепни гледки към Голфо ди Венере и Балбианело.“ Но, както може да се очаква, любимото място на Валентина връща гостите обратно в семейството: тя препоръчва вкусен обяд на плажа в Giacomo al Lago на семейния Grand Hotel Tremezzo .

Вдъхновяването на следващото поколение гостоприемство не е нищожно постижение, но нещо ни подсказва, че заразителната страст на Валентина към имота и нейното италианско наследство означава, че тя е готова на предизвикателството. „Горд съм от третото поколение на моето семейство, което се грижи за нашия бизнес с хотелиерство. Единствената ми цел всеки ден е да почитам наследството на моите родители и моите баби и дядовци, които ме научиха да обичам красивите ни имоти и това, което правим с безусловна страст и уважение.

И така, какво следва за Passalacqua? „ Вълнувам се да напиша следващата глава на Passalacqua“, казва Валентина. „Вече работим върху нови красиви проекти, за да направим това специално място още по-специално всеки ден. Като новия бар на басейна и невероятния вътрешен басейн, [който ще бъде] затворен в зимна градина. Това ще обогати спа преживяването, скрито в древните тайни тунели на вилата. Passalacqua е безкраен сън.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button