Новини

Колко ще ни струва да празнуваме Великден в Гърция?

Великден наближава, а с него и поредицата от почивни дни. По традиция около 300 хиляди българи се очаква да тръгнат на път. Около 60 – 70 000 хиляди от тях ще изберат пътуване зад граница, според центъра за изследване и анализи в туризма. Една от предпочитаните дестинации зад граница е Гърция.

Колко ще ни струва транспортът?

Ако изберем някоя от по-близките дестинации в Северна Гърция, отиване и връщане с автомобил със среден разход на дизел или бензин от 10л. на 100км., транспортът ще ни струва около 200 – 220 лв. за отиване и връщане.

Разходи за храна?

Хранене в не претенциозен ресторант струва около 15 – 25 евро на човек.

Така на ден за хранене в заведение трябва да предвидим около 40–50 евро на човек на ден. При по-скъпите ресторанти това би била сумата за вечеря на човек.

Нощувки

Справка в booking.com показва, че 3 нощувки в стая за двама възрастни и дете в курортите северната част на южната ни съседка излиза от около 700 лв. със закуска в по-нисък клас хотел до над 3 000 лв. за петзвезден хотел.

5-звезден Великден в Албания с тръгване от Русе, Велико Търново и София

Най-често цената за 3 звезди с включена закуска е около 1500 лв.

Организирана екскурзия

Офертите за организираните екскурзии за Великден също са разнообразни, пише сайтът „Бизнес новините“. Най-често са за 3 нощувки без транспорт.

Те започват от около 300 лв. на човек за близките дестинации в Гърция до 700 -1000 лв. човек за Великден на гръцки остров.

Повечето оферти са all inclusive, но със собствен транспорт.

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button