Свят

Коледна магия в Москва: 12 неща за правене в руската столица през декември

Москва е може би една от най-добрите коледни дестинации. Това е райско чудо на празненства и забавления. Светлините блестят и празничното настроение се повишава. Ето нещата, които трябва да внимавате при пътуването си, за да отпразнувате Коледа в Москва.

1. Фестивал „Пътуване към Коледа“ в Москва

„Пътуване към Коледа“ е ежегодно събитие, което започва на 22 декември в Москва и поставя началото на поредица от събития, свързани с Коледа по време на празничния сезон. Този коледен фестивал се провежда на 30 места в Москва и туристите могат да се насладят на различни видове събития в града. Пътуването до коледните фестивали включва много събития като шоу програми, театри и уроци по изкуство. Москва е идеалната коледна дестинация, тъй като хиляди светлини са поставени в целия град, особено в централни райони, като Кремъл и популярни места като Тверская улица и Тверской бульвар.

2. Леден театър в Новопушкинската обществена градина

Няма ли да е забавно да гледате изпълнители, които валсират на ледената пързалка? Сигурно сте гледали хокей на лед, но това е нещо много по-уникално. Москва е чудо в балетните представления на лед. Ледени балетни представления на известни пиеси като Лешникотрошачката, Лебедово езеро и Чиполино са една от най-популярните туристически атракции в града и много чакани на Коледа в Москва. Това са легендарни балети, които направиха Москва известна по целия свят.

3. Московски панаир на площад Тверская

Коледното тържество в Москва не е пълно без коледните панаири в града. Има много коледни панаири в града, но една от най-добрите украси можем да видим на Московския панаир на площад Тверская. Има стотици сергии, които се появяват на тези панаири, продаващи коледни артикули, хранителни продукти, а също така включват някои сергии за отдих и детски кътове.  Има и много сергии, които продават сувенири и подаръци.

4. Руският коледен базар на Кремъл

Коледните базари в Москва са известни по целия свят.  Няма спор, че базарът на Червения площад с Кремъл като величествен фон е най-добрият избор за туристите. На този базар се продават сувенири, коледни украси, матрьошки и рисувани играчки от Хохлома. Пазарът е разпръснат около пързалки, на които се радват мнозина.

5. Коледна елха на Червения площад

Коледните елхи са съществена част от празнуването на Коледа. Главното коледно дърво в Москва се поставя на Червения площад всяка година и това е наистина грандиозно дърво с декорации и светлини, което го прави основна туристическа атракция по време на Коледа в Москва. Дървото обикновено се избира от експерти всяка година и то  трябва да бъде с определена височина и диаметър, както и да е естетически красиво. Всяка година има различна тема за украсата на главната коледна елха в Москва. Коледните елхи се поставят в целия град около 20 декември всяка година.

6. Коледни ресторанти в Москва

Една от основните туристически атракции в Москва е традиционната руска кухня, сервирана по време на Коледа в Москва. В града има много страхотни ресторанти, на които да се насладите. Ресторанти като Streat, Uhvat, Oblomov и Ottepel. Други добри ресторанти в града включват Lepim i Varim, Severyane и Pasticceria Don Giulio. За нула време ще ви се потекат слюнки, когато усетите аромата и погледнете масата, отрупана с вкусни коледни специални ястия.

7. Дорогомиловски пазар Коледа

Пазарът Дорогомиловски е страхотен е страхотен избор за туристите по време на Коледа. Гостите на града могат да изпитат традиционни коледни ястия в Русия, които включват традиционни деликатеси като меса, холодеци, пайове, пироги, калачи, блини, компоти, както и много видове сладки ястия. Те се предлагат и на коледните базари и панаири в Москва и това е страхотно изживяване за туристите, посещаващи Москва.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Visit Moscow (@visit_moscow)

8. Парад на Дядо Мраз в Москва

Дед Мороз на руски означава Дядо Коледа. Всяка година в Москва се провежда парад на Дед Мороз или Дядо Мраз, на който стотици хора се обличат като Дядо Коледа и участват в парада. Това е изключително популярна туристическа атракция в града и грандиозен спектакъл, който не бива да пропускате, ако пътувате до Русия, защото това е възможност, която се дава веднъж в живота. Ще се влюбите в цветната феерия по време на фестивала.

9. Бяла Коледа в Москва

Коледа в Москва е съпътствана от редица събития, планирани през годината. В близост до Кремъл има ледени пързалки, красиво украсени паркове, бял театър на улица Килемтовски и паркове за кънки и разходки из целия град. На площад Революция в Москва има гигантски ледени пързалки с гледка към Кремъл. Защо Коледа в Москва се нарича бяла? Защото езерата замръзват, всичко е натоварено с бял сняг и през това време можете да се отдадете на известната руска водка.

10. Вълшебна гора на площад Манежная

Вълшебната гора на площад Манежная има около 300 дървета и наистина се чувствате като разходка из гората, докато посещавате този район по време на Коледа в Москва. Известното представление на 12 месеца е част от шоуто на това събитие, което го прави топ избор за туристите. Бъдете част от московското пътешествие в тази вълшебна гора, която е точно в сърцето на града. Тази зимна празнична украса е нещо, което не бива да пропускате по време на Коледа в Москва.

11. Международен коледен театър на улица Тверская

Международният коледен театър е чудесен избор за туристи, посещаващи Москва през това време на годината и има списък с големи събития. На известната улица Тверская  туристите могат да се потопят в приказки и да се насладят на коледно настроение.

12. Парк Зарядие

Туристите могат да се насладят на красива разходка в парка Зарядье, който е осветен с коледни светлини и коледни украси през целия коледен сезон. Честванията започват на 22 декември и завършват около 14 януари следващата година. Това е страхотен парк за посещение вечер или вечер, за да видите светлините на Коледа.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button