Новини

Кипър инвестира 4 милиона евро в местния туристически бизнес

Близо 4 млн. евро безвъзмездна финансова помощ предоставя правителството на Кипър за обновяване на ресторанти и магазини, предлагащи традиционни кипърски продукти. От днес те могат да подават заявления за включване в новия план за субсидиране на туристическия бизнес, обяви Министерството на туризма с публикуваната покана за участие, пише БНР.

С новата програма ще се стимулира развитието на туризма специално в планинските и селските райони.

Кипър – Какво да видим в родината на Афродита

Безвъзмездните средства се предоставят за модернизация на центрове за отдих, заведения и магазини, за да се подобри качеството на предлаганите от тях туристически услуги, включително естетическият им вид, каза заместник-министърът на туризма Костас Кумис.

Целта е и да засили популяризирането на традиционните кипърски храни и напитки, както и на кипърското гостоприемство, като по този начин се подпомогне и местното производство.

Планът насърчава и инвестициите, свързани със зеления и цифровия преход, които са приоритетни за правителството.

В Кипър изграждат 14-километрова пешеходна крайбрежна алея

Субсидията ще покрие 75% от разходите на заведенията и търговските обекти в планинските райони, 65% в селските райони и 50% в останалата част на страната.

Новата финансова схема допълва действащи програми на туристическото министерство като „Вкусът на Кипър“, „Кипърска закуска“, „Цветните села на Кипър“ и други.

Средствата за нея са осигурени по Плана за възстановяване и устойчивост.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button