НовиниСъвети

Какво може и какво не може да си вземем от хотелската стая?

Хотелските стаи са пълни с хубави неща. Повечето места искат да направят ваканцията ви възможно най-удобна, а и в крайна сметка вие плащате за това. С толкова много хубави неща наоколо, може да искате да вземете нещичко от стаята преди да си тръгнете. Но въпреки че може да се изкушите, има някои неща, които всъщност не можете да вземете със себе си, дори може да бъдете таксувани с глоба, ако го направите.

Ето и нещата, които можете да вземете със себе си от хотелската стая:

Продукти за къпане

Ако има нещо, което повечето хотели имат в стаите си, това е сапунът и другите продукти за къпане. И според Осман Контех, генерален мениджър на Claridge House Chicago, тези мини бутилки са подходящи за вземане от хотелската ви стая. Въпреки това Кърт Асмусен, управляващ директор на Obie Hospitality, отбелязва, че не се насърчава да се вземат тези артикули, пише Reader’s Digest. Хотелите понякога брандират артикулите с името на хотела. По думите на Контех, когато хората ги взимат със себе си, това може да помогне за разпространението на името на хотела.

Безплатните неща

Допълнителните артикули могат да включват неща като чанти за химическо чистене, кафе, сметана, снакс и някои маркетингови допълнителни елементи, казва Асмусен. Тях може да вземете.

Хартия и химикалки

Тези артикули също обикновено имат името на марката на хотела върху тях и служат като маркетингов инструмент. Чувствайте се свободни да ги вземете със себе си.

Какво не може да вземете със себе си:

Чаршафи и кърпи

Чаршафите, кърпите и друго спално бельо определено са неща, които не трябва да взимате от хотелските стаи. Както обяснява McCreary, целта на хотелите е да подготвят идеалната стая за следващия гост. скъпи неща от първа необходимост, като чаршафи, затруднява персонала на хотела да върши работата си.

Първият хотел без персонал отвори врати в София

Според The Telegraph обаче 68% от хората в проучване са признали, че крадат спално бельо и кърпи от хотелските стаи. Имайте предвид, че някои хотели могат да проследят откраднатите кърпи, благодарение на електронни етикети, съобщава Huff Post.

Халати

Може да решите да ги използвате при следващия си романтичен престой, но със сигурност не можете да ги вземете със себе си. Тези плюшени халати са едни от най-често срещаните предмети, които хората смятат, че могат да вземат от хотелските стаи, но не могат, според Контех и МакКриъри. Ако го направите, ще бъдете глобени. Чехлите, от друга страна, няма да бъдат използвани отново и обикновено са подходящи за вземане.

 Дървени закачалки, стъклени бутилки и чаши

Има риск, ако вземете някое от тези три неща да бъдете глобени и дори да попаднете в „черен списък“, съобщава NBC. Хотелите водят регистър на гостите, които крадат предмети, и може да забранят на тези хора да резервират стаи отново. В редки случаи някои хора могат да бъдат арестувани.

The Telegraph съобщава, че двойка в Япония е била арестувана за кражба на халати и пепелник. По-добре е да не рискувате, отколкото да съжалявате. Така че вземете само безплатните артикули, от които наистина се нуждаете.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button