Свят

Къде се намира най-евтиният плаж на Френската ривиера

Във времена на икономическа криза, когато все повече хора се отказват от почивката и други удоволствия, за да покрият ежедневните си разходи, ви отвеждаме на най-икономичния плаж във Франция. А там, освен че туристите плащаме малко, събраните средства кметството дарява да благородна кауза.

Мястото е едно от най-привлекателните на Лазурния бряг – между Кан и Антиб. Местните власти са намерили перфектен начин да помогнат финансово на студентите в района, осигурявайки им сезонна работа, без да трупа дивиденти от това. В същото време дават възможност на хора с по-скромни доходи да плажуват срещу символично заплащане.

Кои са най-добрите нудистки плажове в света

Дневният престой на плажа струва 10 евро. Включва шезлонг и чадър. А приходите се използват за подпомагане на 70 студенти от Антиб да платят обучението си.

„Като студенти, нямаме много възможности да работим, докато учим, така че тези пари ни позволяват да разполагаме със средства, макар и скромни, с които да си помагаме през годината. Млади сме, цяло лято сме на плажа и честно казано – не виждам от какво може да се оплачем”, споделя студентката по медицина Лора, предава Нова.

За място на икономичния плаж често се чака на опашка, особено през почивните дни. Резервацията се прави онлайн, а атрактивната цена привлича не само местни жители, но и много туристи.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button