Активности

Къде да караме ски в Европа този месец

Миналата седмица Северна Европа беше потопена в дълбоко замръзване, като температурите паднаха до почти -43C в части от Швеция.

Арктическият студ се спусна на юг тази седмица, носейки радост на скиорите във Френските Алпи след мекия декември.

Повече от метър прах е паднал в курорти като Шамони, Ле Гет и Морзин.

Италианските писти също са осребрили с до 50 см сняг, докато Австрия и Швейцария са отбелязали 30 см, според ски репортера на времето On the Snow.

Това носи надежда, че огромният снеговалеж , който позволи на курортите да отворят в началото на ноември, се завръща, пише „Евронюз Травъл“.

Как да спестим пари в тези малко известни ски курорти

Промяната е в съответствие с прогнозите, базирани на предишни години на Ел Ниньо, където зимите в Европа обикновено започват с меки и влажни, преди да станат по-студени и сухи между януари и март. Може да донесе един от най-добрите ски сезони от години с по-обилен и продължителен снеговалеж.

Това е добре дошла промяна за европейските ски курорти , които се борят с липсата на сняг през последните години, предизвикана от глобалното затопляне.

Търсите да се качите на пистите? Ето какви са снежните перспективи за ски дестинациите в цяла Европа този януари.

Тази зима ще бъде ли добра за ски в Австрия?

Най-малко 50 курорта в Австрия очакват снеговалеж тази седмица. Нивата на снежната покривка в момента са повече от 150 процента над нормалното, според On the Snow.

Отправете се към високопланинските курорти на Австрия за най-добрите условия за ски в страната. Санкт Антон ам Арлберг в Тиролските Алпи и Щубен ам Арлберг във Форарлберг в момента имат снежни покривки над три метра на части.

Ще бъде ли януари добър за каране на ски във Франция?

Карането на ски в Пиренеите се възстанови през уикенда, след като районът беше възпрепятстван от сухото и меко време през декември.

Във Френските Алпи е паднал метър сняг в някои от най-добрите курорти в региона. През последните 72 часа в Куршевел са паднали 140 см сняг, а във Вал Торенс са 117 см.

Ще бъде ли зимата 2024 добра за ски в Италия?

Ниското налягане, спускащо се от Северния Атлантик, донесе на Италия първия вкус на „истинска зима“ в петък. Сняг падна на ниска надморска височина в италианските Алпи и се очаква рязкото понижаване на температурите да продължи до 14 януари.

Направете крачка за La Thuile в долината на Аоста, Livigno в Алпите или Val Gardena в Доломитите , за да спечелите над половин метър сняг над 1000 метра тази седмица.

Апенините също ще бъдат покрити със сняг над 1500 метра над морското равнище, според Meteo.it.

Ще бъде ли този месец добър за каране на ски в Швейцария?

Швейцарският ски курорт Вербие отвори врати три седмици по-рано след големия снеговалеж през ноември.

След снеговалежа тази седмица някои курорти имат дълбочина на снега от два метра и повече, включително Давос Клостерс в Граубюнден, Мелхзее-Фрут в Обвалден и Енгадин в Санкт Мориц. В Saas-Fee близо до италианската граница снежната покривка се изкачи до над три метра.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button