Новини

И тази година българско хоро ще се извие на централния площад в Бремен

Българско хоро ще се извие на централния площад в германския град Бремен навръх Гергьовден. Инициативата се провежда за пети път в рамките на Седмицата на Европа след тригодишно прекъсване заради пандемията, съобщава Немско-българското сдружение „Дунав“, организатори на събитието.

„Българското хоро се завръща с юбилейно издание. За пети път ще представим българската култура с хоро под открито небе, с което даваме пример за сплотеност и солидарност“, споделиха от сдружението. В хорото ще се включат и гости от фолклорните танцови състави „Ритмика“ от Хамбург, „Хоро“ от Бремерхафен и „Ръченица“ от Папенбург.

Събитието ще се състои на 6 май от 13:30 часа местно време на централния площад (Marktplatz) в Бремен.

За 50-и път: В Калофер се изви мъжко хоро в река Тунджа

Немско-българското сдружение „Дунав“ е учредено през есента на 2015 г. Под шапката му се създава първото българско училище в град Бремен – Българско неделно училище „Родна реч“. То работи изцяло по програмата на Министерство на образованието и науката за обучение на деца извън границите на България. През септември 2016 година се създава и група за български народни танци „Бременските танцьори“, предава БТА.

Инициативите на сдружението целят да поддържат и разпространяват на българските култура и език, както и да насърчават интеграцията в немското обществo. Българското неделно училище „Родна реч“ е образователен проект на Немско-българското дружество „Дунав“.

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button