Новини

Гърция с нови предупреждения към туристите

Гражданска защита в Гърция предупреждава за опасно високи температури до края на седмицата. В същото време правителството реши проблема с липсата на достатъчно линейки и медици по островите, като изпрати военни медици, съобщава БНР.

Властите предупреждават туристите да се съобразят с изключително високите температури от около 38 градуса и висока влажност. Това време е опасно за възрастните и децата. Препоръчва се да се избягват продължително стоене на слънце. До събота температурите ще продължат да се покачват, предупреждават синоптиците.

Гърция въвежда нова глоба до 3000 евро

В същото време по нареждане на премиера Кириакос Мицотакис на островите и в отдалечените села в страната се изпращат медицински екипи и линейки от пожарната и армията, съобщи министерството на здравеопазването.

Силният туристически сезон, липсата на достатъчно медицински екипи за спешни случаи, както и повредени линейки са причина за чести закъснения на медицинските екипи, които понякога са фатални за болните, коментират местните хора. Предизборно обещание на консерваторите беше подобряване качеството на здравеопазването, припомнят гръцките медии.

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

Подобни статии

Един коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button