Свят

Фотограф засне три танцуващи мечета в гората

Танцуващи горски мечета… звучи като идея за сюжет на детска приказка, но следващата история всъщност е съвсем истинска. Благодарение на фотографа Валтери Мулкахайнен разбираме, че вълшебната сцена се случва и в реалния живот.

При изследователската си разходка из финландската гора в близост до град Мартинселконен той вижда мечка с трите си бебета да се разхождат на полянка.

„Скрих се и загледах какво ще направят“, казва той.

Докато голямата мечка предпочела да се отдаде на почивка, малките били много по-активни. „Мечетата играеха помежду си като малки деца“, споделя Валтери. „Те застанаха в кръг и започнаха да се натискат едно в друго, тропайки с крака, изглеждаше точно като танц. Продължиха така около половин минута“. И както може би подозирате, играта преминава в мечешко боричкане: „След това те започнаха да се бият и накрая се озоваха на купчина на земята“.

Виж също: Български влогъри срещнаха три мечета в една от най-красивите европейски планини

А през това време Мулкахайнен има щастието да заснеме много от случващото се с апарата си.

Танцуващите мечета са само част от впечатляващото портфолио на Мулкахайнен, пише сайтът mozache. „Обичам да снимам финландска природа и диви животни“, споделя той. „Финландската природа, особено в Лапландия през зимата, е много красива“.

Споделете този танц, който дори може да надмине по креативност прословутите танцьорски умения на Боби Михайлов с вашите приятели!

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button