Новини

FlixBus открива най-дългата европейска автобусна линия на биодизел

FlixBus обяви споразумение за сътрудничество с Volvo Buses, насочено към тестване на използването на биодизел Oleo100, произведен от рапица (рапично семе). Oleo100 напълно отговаря на най-новите екологични критерии, като превръща възобновяемата биомаса в гориво. Рапицата се пресова, за да се получат, от една страна, растителни протеини без ГМО (генетично модифицирани организми), предназначени за изхранване на животните във френските ферми, и от друга страна, рапично масло за човешка консумация.

С пускането на автобуси с гориво Oleo100 по линията Брест <> Гренобъл, Flixbus разширява своя отпечатък на биогориво във Франция. Още през ноември 2021 г. два автобуса Volvo, работещи с Oleo100, бяха въведени по линията на FlixBus Ница <> Тулуза. През юни 2022 г. линията FlixBus Vannes <> Paris започва да се движи на Oleo100, също с превозни средства Volvo. Едно дневно пътуване по маршрута Брест <> Гренобъл възлиза на 830 000 км, изминати всяка година, и на 200 000 литра изразходвано гориво. Двата двуетажни автобуса Volvo Bus 9700, които обслужват маршрута, ще се движат с Oleo100 – вид биодизел, произведен от рапица, който се произвежда от френската компания Saipol.

Чрез използването на Oleo100 за задвижване на двата двуетажни автобуса Volvo 9700 по тази линия ще се отделят 70% по-малко емисии на парникови газове. Това е първото постижение в областта на търговските пътувания на европейския пазар.

Фабиан Щенгер, главен оперативен директор на Flix SE: „В момента пет автобуса Volvo се движат с Oleo100 в цяла Франция и ние сме особено горди от това. В целия свят се стремим да прилагаме решения с различни партньори, за да намалим максимално въглеродния отпечатък от пътуването с FlixBus. Франция е пионер в тази област благодарение на амбициозни партньори като Volvo Bus, Morio и Saipol“.

От 2013 г. насам компанията оформя и революционизира световния пазар на пътувания със своите марки, като дава възможност на хората да пътуват достъпно и устойчиво. Развитието на Flix се характеризира с постоянен растеж и иновации. Чрез модернизиране на индустрията и стимулиране на устойчиви пилотни проекти като автобуси с биогориво, Flix доказва, че цяла индустрия може да бъде трансформирана с помощта на правилния предприемачески дух и мотивиран екип.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button