Класации

Ето кои са най-изгодните туристически дестинации за посещение през 2024 г.

Все още не е необходимо да се отказваме от идеята за почивка. Сайтът за сравняване на полети Skyscanner представи своя доклад за тенденциите в пътуванията за 2023 г. , разкривайки дестинациите, които са отбелязали значителен спад на цените по отношение на полетите в сравнение с 2022 г.

Дестинацията, където можете да направите най-големи спестявания, е португалският град Фаро, известен още като „вратата към Алгарве “. Средната цена на резервация за връщане в икономична класа от Обединеното кралство е спаднала с 24 процента – почти една четвърт.

Следващите най-големи спестявания са при полетите до Алжир, които са намалели с 23 процента в сравнение с предходната година. Зашеметяващият крайбрежен град е кулминация на османската и френската колониална архитектура, осеян също с джамии и останките от цитаделата, пише Timeout.

Ница във Франция заема трето място със спад в цената от около 19 процента, следвана от Даламан и Анталия в Турция.

Как да спестим пари в тези малко известни ски курорти

Дестинациите в САЩ, където полетите са станали по-достъпни, включват Бостън и Лос Анджелис, и двете със спад на цените от 10 процента, и Ню Йорк, където цената е спаднала с девет процента.

Ето кои са най-изгодните туристически дестинации за 2024 г. според Skyscanner:

Фаро, Португалия
Алжир, Алжир
Ница, Франция
Даламан, Турция
Анталия, Турция
Цюрих, Швейцария
Бостън, САЩ
Лос Анджелис, САЩ
Франкфурт, Германия
Ню Йорк, САЩ.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button