България

Чинарът на Преподобна Стойна лекува безплодие

Чинарът на над 1300 години, намиращ се в двора на църквата „Св. Георги Победоносец“ в село Златолист, по-известен като дървото на Преподобна Стойна, лекува безплодие и сбъдва желания.

В храма, където дълго време е живяла ясновидката, за която се говори, че е имала по-големи сили от тези на баба Ванга, молитвите биват чути… А зад това застават десетки, дори стотици хора, които от години насам търсят помощ, прегръщайки дървото.

А то само по себе си е безкрайно величествено. Има височина 28-30 метра, обиколка на ствола 6 метра и е на впечатляваща възраст.  С тези си години е свидетел на голяма част от историята на България.

Смята се за символ на обединението и вярата в доброто, на сила, могъщество и дълголетие, както и за началото на живота…

Свети Георги лекува слепи и сакати край Хаджидимово

Легенда гласи, че веднъж на Преподобна Стойна й се присънил свети Георги, който й казал да копае на мястото, където днес е дворът на храма, и че ще намери негова икона и там трябва да построи църква. Така и станало. В годините се издигнала малка църква, в която вярваващите идвали за помощ. Затова тя носи неговото име.

Историята за ясновидските способности на Стойна Димитрова, по-известна като Преподобна Стойна, започва като дете. На 6-годишна възраст тя се разболява от едра шарка и губи зрението си, но започва да вижда неща, които другите не могат.

Друг малко познат факт е, че тя е можела да левитира – душата й е можела да напуска тялото. Преподобна Стойна е излекувала мнозина, като част от лекуването и черпенето на енергия е ставало именно на това място и благодарение на това вековно дърво.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button