Новини

Безплатна питейна вода за пътниците на Летище София

Три нови чешми за питейна вода вече са на разположение на пътуващите през летище София, непосредствено в зоната преди излитане, съобщиха от пресцентъра на „Софийска вода“.

Две от тях са разположени в сектор „Заминаващи“ на Терминал 2, а една – на Терминал 1. Те са смарт поколение със сензорно управление на струята, имат опция за пълнене на бутилки или чаши, както и фонтанка (кран с бутон за фонтан) за удобна директна консумация.

Така заминаващите пътници от столицата вече имат осигурен достъп до питейна вода, а летище София прави поредна крачка към наложилата се европейска практика за свободен достъп до водни ресурси и намаляване на пластмасовите отпадъци. Кампанията за оборудване на летище София с чешми с питейна вода е резултат от партньорството със „Софийска вода“, част от международната група Веолия.

През май операторът на летището обяви плановете си за ускорено инвестиране до края 2025 г. Повече от 50 млн. лв. годишно ще бъдат влагани в развитието на аерогарата в следващите три години. Покритият паркинг на Терминал 2 ще бъде реновиран за близо 24,5 млн. лв., съобщиха в средата на ноември от оператора на летище София.

вода

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button