Новини

Безопасно ли е да пътуваме до Мексико?

Тази седмица дойде мрачна новина за смъртта на двама американци, които са пътували с двама други спътници до Мексико в търсене на здравна помощ.

Четиримата се насочили към Матаморос, някога популярна дестинация за пролетна ваканция, но сега препълнена с насилие от вътрешни борби между картелите.

Групата беше хваната в смъртоносна престрелка малко след влизането в града и отвлечена от въоръжени мъже. Двама загинаха по време на инцидента, а другите двама бяха спасени във вторник.

Тежкото им положение е предупреждение за много граждани на САЩ, които пътуват до Мексико, търсейки по-евтина медицинска помощ.

Американски туристи отвлечени и убити в Мексико

Родом от Южна Каролина, четиримата американски граждани са пътували до Матаморос в щата Тамаулипас ​​от Браунсвил в най-южния край на Тексас.

Съобщава се, че един от четиримата е пътувал, за да се подложи на операция „стягане на корема“.

При влизане в мексиканския град автомобилът им е обстрелван. ФБР публикува изявление, в което се казва, че четиримата американци са били отвлечени и отведени от местопрестъплението от въоръжени мъже.

Защо Мексико отказва да приема български туристи

Видео, публикувано във Facebook, показва как четиримата са натоварени в камиона. Единият очевидно е жив, но другите изглеждат мъртви или ранени.

Във вторник мексиканските власти потвърдиха, че двама са били убити, докато другите двама са били спасени и върнати обратно в САЩ.

Матаморос: От дестинация за ваканция до столица на наркотици

Матаморос някога е бил популярна ваканционна дестинация за американците.  Градът обаче от години е измъчван от вътрешни борби между мощни наркокартели.

Хиляди мексиканци са изчезнали сред сътресенията. Някои граждани на САЩ също са били замесени, включително трима братя и сестри, които изчезнаха през 2014 г. и по-късно бяха открити мъртви.

Безопасно ли е за европейците да пътуват до Мексико?

Трагичният инцидент освети насилието, което измъчва Мексико, карайки мнозина да се чудят дали е безопасно да пътуват до там.

От 32-те щата на страната, САЩ имат съвети от ниво 4 („не пътувайте“) за шест, включително Тамаулипас, където се намира Матаморос, поради рисковете от престъпления и отвличания. Другите пет включват Колима, Гереро, Мичоакан, Синалоа и Сакатекас.

Щатите Кампече и Юкатан се считат за напълно безопасни за пътуване.

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button