НовиниСвят

Берлинското метро предлага билет с вкус на канабис

Берлинското метрo предлага билет с вкус на канабис. Операторът на обществения транспорт в Берлин Бе Фау Ге (BVG) предлага тази седмица на пътниците, стресирани от ковид кризата и пазаруването за Коледа, ядивен билет с аромат на конопено масло, съобщи Франс прес.

“Конопеният билет” се предлага до петък тази седмица. Той е замислен най-вече, за да послужи за справяне със стреса около Коледа. Това обяви компанията, привикнала към маркетингови кампании, около които се вдига много шум.

Дневният билет с цена от 8,80 евро е направен от ядивна хартия, имрегнирана с фин слой конопено масло – максимум три капки, уточни Бе Фау Ге.

След като срокът на валидност на билета изтече в полунощ, той може да бъде консумиран.

За разлика от цветовете на растението, семето на конопа не съдържа психоактивни субстанции като тетрахидроканабинол и канабидиол. Маслото е напълно безопасно за здравето и употребата му е напълно легална, уточни операторът на обществения транспорт в Берлин.

Рекламирането на билета стана повод за забавление сред потребителите в социалните мрежи. “Вече можем да се носим във въздуха с Бе Фау Ге”, пошегува се един от тях.

Тази инициатива не е израз на позиция в дебата за легализирането на канабиса, чиято продажба новото германско правителство предвижда да разреши в оторизирани магазини, уверяват транспортните власти на германската столица. Те допълват, че са срещу всякаква форма на употреба на наркотици.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button