От мрежата

Българка напусна работата и жилището си, за да обикаля по света

Има хиляди примери на хора по света, напускащи работните си места, за да се отдадат на пътувания, но в България не са много случаите на подобни решения. Радина Минчева е сред малкото българки, които зарязват живота си у нас, за да се радват на света.

Във видео в YouTube тя разказва как и защо е решила тръгне сама да скита из широкия свят.

В началото е трябвало да събере средства, затова е направила спестовна сметка, като всеки месец от заплатата й са прехвърляни по 250 лева. Намалила е излишните си харчове, като е ограничила месечните си абонаменти към различни платформи.

Първата страна, която избира, е Италия. Остава в Сицилия за месец. Чрез платформа за безплатно настаняване срещу почасова работа си осигурява престой. „В Италия се научих да се наслаждавам на храната. Местните се наслаждават на живота, не се ядосват за глупости, затова исках и аз да се науча да го правя“, разказа Радина.

Втората й дестинация е остров Бали. „Стана съвсем случайно. Един ден майка ми ми каза, че на мен Бали много ще ми отива. Разгледах платформата за работа, програмата за Бали беше да преподавам английски, исках да остана един месец там.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Quang Le (@norisknoquang)

„Букнах си билети след като получих положителен отговор. Така нямах избор и остана единствено да подам молба за напускане на работа. Не ми беше трудно, работя от 16-годишна, не бях си давала почивка. Беше изключително освобождаващо.

Как се опакова багаж за околосветско пътешествие

„Напуснах апартамента си в България, не исках да имам отворени врати. Не исках да взимам багаж със себе си, защото затруднява. Чакаш го на летището, обикаляш с него. Заминах с една чанта, в която изсипах някакви дрехи. Хубавото е, че беше лято. Взех си дневник, в който описвах местата, които видях“, разказва тя.

„Най-трудната стъпка беше да съобщя решението на семейството си, въпреки че уча туризъм и беше нещо нормално. В последните си дни тук започнах да излизам сама, за да мога да свикна. Ходих на бар, на театър, на кино сама“, допълва Радина.

Разбира се, имало е и трудни моменти, които правят пътуването незабравимо. В Силиция българката изпуска телефона си в морето, а в Бали губи банковата си карта.

Цялата история гледайте във видеото:

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button