Класации

10 романтични дестинации за Свети Валентин

Търсите най-добрите романтични дестинации за Свети Валентин?

Романтичното бягство е най-добрият подарък за вас или вашия партньор, особено по време на Свети Валентин и с добра причина. Хотели, авиокомпании и туристически сайтове предлагат на двойките намалени цени при посещението им през февруари.

Сега, когато месецът на любовта е близо до ъгъла, е много вероятно да търсите най-добрите дестинации за Свети Валентин. Прочетете, за да се вдъхновите от следните дестинации за Свети Валентин.

1. Санторини, Гърция

санторини, гърция
Снимка: Pixabay

Смайващият Санторини е класиран сред най-романтичните места на планетата. Този красив анклав е надарен с невероятни тюркоазени гледки, на които можете да се насладите от варосаните пещерни къщи, които се разливат по ръба на древен вулканичен кратер.

Този град предлага на вас и вашата половинка възможност да се насладите на вечеря със свещи, докато гледате към прекрасната калдера. Можете също да изберете да се насладите на романтични разходки на плажа Камари, изпълнен с бели пясъци. Не забравяйте да гледате залеза от фара Акротири или руините на византийския замък.

Флорида Кийс, Флорида

Представете си тропически рай, където нощта предизвиква цъфтежа на лунни цветя, а океаните – светещи нюанси на тюркоаз. Това е основният акцент на Флорида Кийс – верига от 1700 острова, разположени на юг от Маями. Тези острови се простират на най-малко 125 мили и са свързани с настилки, 42 моста и 113 мили отвъдморска магистрала, която предоставя живописни гледки.

Тези острови формират архетипа на тропически рай, който примамва всички влюбени, търсещи перфектните дестинации за деня на Свети Валентин със своите червени и брилянтни оранжеви залези, простиращи се над кристално сини води и меки бели пясъци.

Имената на тези острови включват Исламорада, Ки Ларго, Кий Уест, Маратон и Долни Кийс. На тези острови ще откриете приключения на открито като гмуркане, гмуркане с шнорхел, хранене на открито и вечерно каране на каяк.

Можете също да се насладите на разходки с хидроплан над океана и да предприемете круиз по залеза, за да се насладите на хипнотизиращите изблици на червени, жълти и оранжеви цветове през хоризонта, когато слънцето залезе.

Париж, Франция

Paris, France
снимка: Pixabay

Празнуван като град на любовта, Париж е може би една от най-романтичните дестинации за Свети Валентин в света.

Няма недостиг на романтични неща за правене в града на любовта, особено на Свети Валентин. Париж е надарен с уникално изкуство, френския секси език и хипнотизираща архитектура.

Круиз или разходка по река Сена, за да се насладите на спиращите дъха гледки към Нотр Дам и Musée d’Orsay. Посетете стената на любовта, разположена на площад Jehan Rictus Place des Abbesses в Монмартър, която ви позволява да видите думите „Обичам те“ на 250 различни езика.

Можете да посетите този паметник и да кажете на любовта си, че ги обичате, като прочетете думите. Не забравяйте да завършите всичко с романтична вечеря близо до Айфеловата кула, докато се наслаждавате на златното осветление, осветено от 20 000 крушки.

Брюж, Белгия

Брюж е известен още като Северната Венеция и е сред най-посещаваните стари градове в Европа. Това място е облицовано с древни сгради, заобиколени от прекрасни канали, които създават перфектен фон за романтични разходки с лодка.

Можете да направите романтична разходка по моста на любовника или да обиколите езерото на любовта в Minnewater Park. Ако сте любители на музиката, опитайте караоке вечерта в хотел Bauhaus или посетете безплатен концерт на арфата, диригиран от Люк Ванлаер.

Малдивите

Maldives
снимка; Pixabay

Малдивите са островна държава, разположена в централната част на Индийския океан. Счита се за най-романтичния архипелаг в света. Тази страна предлага най-добрите дестинации за Свети Валентин за двойки, които търсят уединение на частни пясъчни плажове. Островът ви предлага дейности като гмуркане, кану, гмуркане с шнорхел и плаване в лагуната.

Ще имате и преживяване за цял живот, като прекарате времето си в прекрасните вили над водата, до които можете да получите достъп чрез тераси над морето. Островът е надарен и с няколко яхтени пристанища с флота от традиционни дървени лодки, яхти и моторни лодки, които можете да прекарате с половинката си.

Сейшелите

SEYCHELLES
снимка: Pixabay

Тази островна държава предлага невероятни дестинации за Свети Валентин, разположени в Индийския океан точно от Източна Африка. Този архипелаг ви позволява да комбинирате романтика и приключения в деня на влюбените. Съдържа 115 острова с гранитни характеристики, което води до красиви плажни образувания. Той също така е дом на плажа Grande Anse, често смятан за най-красивия плаж в света.

Този остров ви позволява да изпробвате дейности като гмуркане с шнорхел, конна езда, гмуркане и колоездене. Тази страна предлага най-прясната храна, включително морски дарове и местно отглеждани зеленчуци, плодове и билки. Сейшелската култура съчетава английски и френски с африкански, индийски и китайски елементи. Тази комбинация от култури води до жизнена креолска култура.

Сантяго, Чили

Santiago, Chile
снимка; Pixabay

Сантяго е столицата на Чили, Южна Америка. Този град е идеалната дестинация за двойки с приключенска страна, тъй като страната е изпълнена с живописни пейзажи и луди приключения за двойки. Посетете Торес дел Пайне, за да гледате кондори и гуанако от Андите.

Ще видите острите върхове на Куернос дел Пайне. Не забравяйте също да разгледате изумрудените води на езерата на парка, включително езерото Диксън, .

Можете също да посетите Sky Costanera, за да се насладите на гледка от въздуха към града. Можете също така да отидете на романтична дегустация на вино в Concha y Toro, Vina Cousino Macul или Viña Haras de Pirque.

Южна Африка

Като една от известните страни в Африка, Южна Африка е надарена с великолепно съчетание от живописни пейзажи, възхитителна храна и култура, което я прави перфектна дестинация за Свети Валентин за приключенски двойки. Страната също е дом на световноизвестни национални паркове, което ви дава шанс да вземете романтично африканско сафари. Може да се насладите на конна езда или разходка по девствени плажове като:

Noetzie Beach – Knysna,
Camp’s Bay Beach – Кейптаун,
Хоби Бийч – Порт Елизабет
Wilderness Beach – Garden Route
Можете също така да се отправите към други романтични дестинации като Uzumbe или Hogsback за романтична почивка дълбоко сред природата.

Венеция, Италия

Venice, Italy
снимка: Pixabay

Този град често се оказва в списъците с идеални градове за дестинации за Свети Валентин в света. Построен е върху вода, което ви дава шанс да се насладите на разходка с бляскава гондола през каналите. Можете също така да се гледате в очите, докато хапвате гурме в някои от причудливите кафенета.

Не забравяйте да се държите за ръце, докато се разхождате из очарователните улички. Можете също така да се насладите на 360-градусова спираща дъха гледка към целия град от кулата Campanile di San Marco. Тази кула също ще ви даде шанс да наблюдавате цветния залез.

Мауи, Хавай

Мауи дава на двойките няколко необикновени преживявания, включително плаване в залеза. Най-важният факт за круизите в Мауи е, че можете да намерите всяко пътуване в зависимост от вашия бюджет или избор на приключение. Типовете круизи включват коктейл само за възрастни в петък вечер, луксозното платно Captain’s Sunset Dinner Sail или Deluxe Kaanapali Sunset Sail.

Можете също така да се насладите на романтични разходки по плажа в залива Капалуа. Ако искате да се свържете отново с природата, Националният парк Халеакала е най-добрият ви залог.

Можете също така да се насладите на гледка от птичи поглед към Мауи, като направите романтична обиколка с хеликоптер или се издигнете високо над пейзажа чрез Zip lining на северния бряг на Мауи. Обиколки с коне в красивия пейзаж също се предлагат на различни места, включително обиколка с екскурзовод на хълм с изглед към Тихия океан.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button