Новини

Бодрум се превръща в луксозно изживяване за VIP гости

Бодрум е позната дестинация на много българи през летните месеци и продължава да изненадва всички гости с красива атмосфера, невероятна храна и качество, което Турция отдавна демонстрира и налага. Турската Ривиера със сигурност печели сърцата на гостите, а от миналата година е препоръчван дори от Мишлен като дестинация, където гурме ентусиастите могат да се насладят на вкусове, които остават незабравими за небцето.

Турция отдавна инвестира в своя туризъм и впечатлява с невероятно качество, но нещо още по-важно е, че дори да не сте с толкова изтънчен вкус, рядко ще намерите ресторант, който да прави компромис с качеството и обслужването на гости. Пригответе се за прясна риба, популярния турски кебап, най-различни ястия от ориенталската кухня и разнообразие от други занимания, включително дегустация на вино.

Защо турският курорт Бодрум е обречен, а туристите се страхуват от ресторантите?

Погледът на експертите от Мишлен е просто още една точка, с която се завършва дългия туристически път. През 70-те години, Бодрум е известен повече като място на артисти и писатели, търсещи убежище от жегите на Истанбул. През 90-те години започва да се превръща в бюджетна точка за почивки, където най-често британци се изсипват, за да получат най-доброто за шепа лири. Мнозина обръщат внимание и на дългите улици с най-различни имитации на дизайнерски чанти, евтин алкохол и много други малки атракции, пише Дир.

Следващата фаза е очаквана и най-вероятно не може да изненада никого. Напливът от туристи мотивира и инвеститорите да се намесят и да започнат да отварят 5-звездни хотели, печелейки вниманието и на по-заможни гости. Днес се оказва, че Бодрум е почивна точка на много по-заможни гости. Бодрум е посещаван от известни личности като Кейт Мос през 2015 г.

Нейната появява само подсказва на местните какво ще се случи с туризма. Бодрум бързо се променя от евтина дестинация в „Сен Тропе на Турция“. Тук е акостирал дори Бил Гейтс, за да посети музей в Бодрум, което също има положителен ефект върху бъдещите посетители. Има и други интересни наименования, в зависимост от туристите, които го предпочитат. Някои го определят като „Турската Ибиса“, а в последно време се определя и като „Турският Миконос“. И докато повечето експерти не отричат наличието на прилики между Бодрум и всички изброени курорти, този курорт спокойно може да претендира за повече.

Бодрум се пръска от туристи, българите преобладават

Освен красота, Бодрум може да предложи и достатъчно история. Бодрум е бил столица на региона Кария и седалище на Мавсол, чиято гробница все още може да бъде посетена. Същата е известна като едно от 7-те чудеса на античния свят. Ако това не е достатъчно, може да посетите и двореца, построен от първите рицари, пристигнали през XIV век.

Виното е на особена почит и разходка до долината Каранова ще позволи да дегустирате турско вино, което по никакъв начин не отстъпва на европейските марки. Някои от туристите дори споделят, че построените винарни сякаш са били докарани директно от Тоскана, което не е много далече от истината. Достатъчно е да обърнете внимание на цветните тухли по фасадите и оригиналните начини, с които повечето домакини са декорирали избите.

Най-важното е, че въпреки особения и висок възход, Бодрум все още се смята за достъпна точка, която все още не е започнала да повишава драстично цените си, както се случва навсякъде другаде в Европа. Бодрум не разочарова, но никой не знае и какво ще е развитието му през следващите няколко десетилетия. Той е различен и има всичко, за да изненада гостите си.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button