Свят

8 от най-красивите места в Абу Даби

Абу Даби е столицата на Обединените арабски емирства — а някои биха казали, че това е и стилната столица на страната. Сградите са прекрасни, градините са грандиозни, а обществените пространства са топли, цветни и привлекателни.

От прекрасен островен хотел, до масивна джамия, до уютен занаятчийски център, ето осем от най-красивите места за посещение в Абу Даби.

1. Голямата джамия на Шейх Зайед

Най-голямата джамия в Обединените арабски емирства, този комплекс от 30 акра  е колкото нов, толкова и голям — завършен е през 2007 г.! Прекрасният бял камък е толкова ярък и свеж, че почти заслепява на слънце, а златните акценти просто блестят. Дворът на джамията, който се отличава с флорален дизайн, обхваща около 180 000 квадратни фута и е най-голямата мраморна мозайка в света.

Дизайнът на Голямата джамия Шейх Зайед е повлиян от други известни красиви джамии, включително джамията Абу ал-Абас ал-Мурси в Александрия, Египет, и джамията Бадшахи в Лахор, Пакистан. Той демонстрира стилове от Турция, Мароко и други страни. Rазнообразният подход към архитектурата е умишлен и предназначен да насърчи и културното многообразие.

2. Вилите на остров Зая Нурай

Само на 15 минути с лодка от бреговете на Абу Даби, остров Зая Нурай е скъпоценен камък. Пясъкът е искрящо бял. Водата варира от наситено синьо до светло, ефервесцентно тюркоазено.

Вилите в хотел Zaya Nurai Island са както разкошно изложение на разкошен лукс, уютно убежище, мястото, където можете да се свиете и да гледате залеза край океана – или да се отправите да се насладите на луксозни коктейли, гурме ястия, и луксозни спа процедури.

3. Corniche Road

Corniche Road е отчасти пешеходна алея, отчасти детска площадка и отчасти обществен плаж и всичко това е обвито в идентичността на Абу Даби. Местните го обожават!

С красиви гледки както към водата, така и към силуета на града, той е идеален за разходки след вечеря, както и за разходки в средата на следобеда или  пикник. По пътя ще забележите градини, велосипедни алеи, кафенета и арт инсталации.

4. Лувъра Абу Даби

Лувърът в Абу Даби беше открит през 2017 г. като част от 30-годишно споразумение между града и френското правителство. Подобно на своя съименник, той е изпълнен с безценно изкуство. И точно като Лувъра в Париж, Лувърът в Абу Даби е произведение на изкуството сам по себе си. Той е увенчан с огромен сребърен купол от припокриващи се геометрични решетки.

Вътре светлината танцува от купола и отскача от стените, малки сенки трептят по белия камък. Външните водни елементи отразяват вида на близкото море, както и отдават фина почит на рова, който някога е заобикалял Лувъра в Париж.

5. Център за женски занаяти

Това слънчево, уютно място е съкровищница от традиции. Това е мястото , където можете да отидете в Абу Даби за текстил, бродерия, красиви плетени кошници, ръкоделие от сребърен конец и изкуство от палмови листа.

Светлината наводнява дворовете на Центъра за женски занаяти , а ярко оцветените тъкани, материали, конци и аксесоари просто искат да бъдат снимани (въпреки че, като любезност към художниците, поискайте разрешение, преди да снимате). Това е и едно от най-добрите места в града, където можете да си направите малко лично бодиарт под формата на сложни татуировки с къна.

6. Каср Ал-Хосн

Qasr al-Hosn  – известен също като Бялата крепост, по отношение на ярко бялата боя, нанесена по време на ремонти между 1976 и 1983 г. – е най-старата каменна сграда в Абу Даби.

Построена е през 1761 г. като наблюдателна кула за защита на сладководния кладенец на града и оттогава се е превърнала в обичана градска забележителност, в която се помещава малък градски исторически музей и е домакин на ежегоден фестивал. Подчертаната елегантност на сградата доказва, че Абу Даби винаги е строил с изящество и стил.

7. Heritage Village

Заобиколен от тучни зелени градини, Heritage Village включва реконструкция на традиционно село оазис и предоставя уникален поглед към миналото на града.

Посетителите могат да научат повече за традиционните занаяти и занаяти в района, включително металообработка, грънчарство, тъкане и предене. Не пропускайте да разгледате красиво проектираните врати, които ви приветстват в зоната на главния вход.

8. Umm Al Emirates Park

Със скорошно обновяване, Umm Al Emirates Park е по-красив от всякога. Един от най-старите и най-големи обществени паркове в града, той разполага със сенчеста къща, обор за животни, амфитеатър, страхотна морава, ботаническа градина, детска градина и вечерна градина.

Само къщата на сянка прави парка заслужаващ посещение. Тази емблематична структура се извисява над парка и предлага невероятна гледка към района, плюс шанс да видите красиви и уникални растения в среда с контролирана влага, където те виреят.

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button