АктивностиКласации

3 европейски маршрута, по които да шофираме като Джеймс Бонд

Суперавтомобил, достоен за Джеймс Бонд, с който да избягате по едни от най-живописните пътища в Европа, отсядайки в луксозни хотели и ресторанти.

Звучи като свръхвълнуващо приключение, което буквално оставя ежедневието в прахта, пише The Wall Street Journal.

Едно от пътешествията, вдъхновени от 007, естествено е свързано с Aston Martin, чийто модел DB5 Шон Конъри кара още през 1964 г. в Goldfinger, отбелязва изданието.

Срещу около 18 500 долара операторът на луксозни пътувания Black Tomato предлага 5-дневен маршрут, който започва от Лондон с високоскоростна лодка през Темза и продължава към базата Aston Martin Works.

Там получавате инструктаж за безопасност и уроци от професионалист как да управлявате като Бонд DBS – моделът, който Даниел Крейг кара в Casino Royale (2006 г.)

Феновете на Бонд познават добре и Монте Карло от GoldenEye (1995 г.) с Пиърс Броснан. 4-дневно изживяване там предлага Ultimate Driving Tours на цена от $8490. Организаторите канят гостите си на суперяхта на пристанището в Монако, за да гледат Формула 1 (28 май) с бивши пилоти от F1.

Колко ще ни струва да посетим Будапеща за F1 тази година

Гостите могат да седнат зад волана на автомобил от Формула 1, след което да направят спокойна обиколка с Ferrari, Lamborghini или Bentley.

Със своите живописни пътища Австрия е била домакин на няколко филма за Бонд, сред които Quantum of Solace (2008) и Spectre (2015).

Базираната в Цюрих EpikDrives предлага няколко маршрута за любителите на високите скорости, сред които „Alps 2 Coast“ – 7-дневна обиколка, която започва от Залцбург и преминава през Словения и Хърватия, като включва 6 нощувки. Зад волана на Porsche ще следвате живописни маршрути, програмирани в GPS устройство на EpikDrives, тествайки уменията си по трудните завои на планинския път Гросглокнер.

Влизайки в Словения ще минете през едни от най-красивите места на Юлийските Алпи, прекарвайки вечерите в луксозните хотели, включени в пътуването.

След като преодолеете селските пътища на Хърватия и крайбрежието на Адриатическо море, крайната ви спирка е Трогир – град в историческата област Далмация. Разположен е в централната част на адриатическото крайбрежие, на 27 км северозападно от Сплит. Централната историческа част на Трогир е включена в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. Цената на изживяването е от $16 179.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button