Новини

В Абу Даби изградиха река насред пустинята срещу $50 милиона

В Абу Даби построиха река насред изпепеляваща пустиня – това не е обикновена река, това е част от парк за 50 млн. долара, построен между планините на Абу Даби от едната страна и разпростиращата се пустиня от другата, пише CNN.

Разположен в град-оазис Ал Айн, само на час и половина от центъра на Абу Даби, Al Ain Adventure Park гордо претендира за титлата „най-добра дестинация в Близкия изток за рафтинг, каяк и сърф“.

Това е необичайна гледка в регион, където няма естествени реки, а летните температури често се покачват до 49 градуса. В страна, където почти всичко е създадено изкуствено, включително плажове, сняг и дори дъжд, Al Ain Adventure не е изключение.

Отварят най-големия басейн с вълни в света в Абу Даби

В парка можете да се насладите на изживяване с каяк и рафтинг от световна класа. Каналите с вода се простират на 1,2 километра, осигурявайки предизвикателно пътуване за каякари и рафтъри от всички нива.

Al Ain Adventure Park получи международно признание като център за спортни професионалисти, които искат да усъвършенстват уменията си в различни дисциплини.

Привличайки спортисти от цял свят, включително шампиони по сърф, рафтъри и олимпийски отбори по каяк, паркът се превръща в предпочитана дестинация за тренировки.

Всяка година, от ноември до март, повече от 300 спортисти от 35 страни се събират за интензивни тренировки. Някои от най-важните състезания, провеждани в парка, включват престижното Световно първенство по рафтинг, организирано от Международната федерация по рафтинг през 2016 г., както и серия от тренировки по слалом и каяк.

Защо трябва да посетим Абу Даби през 2023г.

Поддържането на воден парк насред пустинна среда поставя уникални предизвикателства, които изискват щателна поддръжка и внимателно управление.

Паркът разчита на обезсолена вода, доставяна от друго емирство в страната, Ras Al Khaimah, разположено на над 300 километра.

Този процес включва превръщане на морската вода в прясна вода, която след това се третира, за да отговаря на стандартите за качество. Използват се около 12,4 милиона галона вода във всеки един момент.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button