БургасНовини

Поляци и израелци откриват сезона на остров „Св. Анастасия“ край Бургас

Туристическият сезон на остров „Св. Анастасия“ тази година ще започне в края на март. Първите гости се очакват от Полша и Израел.

Традиционно до сега туристическият комплекс приемаше посетители за Великденските празници, но този път това ще стане по – рано, съобщи управителят му Павлин Димитров пред БНР:

„В програмата на Летище Бургас са заложени полети, по 3 – 4 на ден, от Братислава и Тел Авив. Опитът ни показва, че с тях пристигат туристи, които имат интерес за посещение на Острова. За 26 март ще имаме готовност да отворим, ако с времето е с нас и позволява да се пътува с кораб сме готови да посрещнем първите си посетители.“

Няма нанесени сериозни щети по сградите на острова през зимата, в момента се извършват козметични ремонти и освежаване, допълни Димитров. Той посочи, че миналият туристически сезон е бил най – дългият до момента и комплексът е бил посещаван 10 месеца без прекъсване, като гости е имало и през месец януари тази година.

Остров „Св.Анастасия“ отваря врати за първите си гости

„Очакванията ни са за много силно лято! Островът е бутикова дестинация и интересът към него винаги е голям. Имаме вече записвания за сватби, запитвания за фирмени партита, заявки от Операта и театър „Адриана Будевска“ за представления в културната програма“, добави Павлин Димитров.

Първите пътувания до Острова, в края на март, първоначално ще се извършват по един курс на ден с кораба „Бургус“. Официалното откриване на сезона ще е за Великден.

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button