15.8 C
София
неделя, май 28, 2023
spot_img
ruse русе

Пътуваме от Милано до Париж с влак за 6 часа срещу 23 евро

От 18 декември вече ще бъде възможно да се стига от Милано до Париж с влак за 6 часа. Цената на билетите започва от 23 и 29 евро и ще се продават от 13 декември онлайн на сайта на италианските държавни железници, както и на гарите.

Пътуването ще става с влаковете на италианската държавна компания „Червена стрела” по маршрут Милано-Торино-Лион–Париж. Така за пръв път френските държавни жп линии допускат на собствена територия линиите на друга страна. „Трениталия” е първият европейски оператор, който влиза във Франция след отварянето на жп пазара към конкуренцията, съобщава „24 часа”.

Първият супербърз влак ще потегли от Париж на 18 декември сутринта в 7.26 часа към Милано, а в обратната посока – от Милано, влакът ще тръгва в 6.25 часа сутринта. Ще има и други два влака следобeд. По-късно към двата влака дневно от Милано до Париж ще се прибавят и други, или общо 10 на ден. Влаковете ще предлагат безжична интернет връзка. Чрез порталите на ”Червена стрела” ще могат да се четат безплатно всекидневници, списания, книги, да се слуша музика. Може да се поръчва и храна в ресторанта и бара. Достъп до влаковете ще имат само собствениците на зелен сертификат.

сливен
alexandra travel

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни публикации