Новини

Пампорово откри ски сезона с 5 писти и 30% ръст на резервациите

Очакваме добър ски-сезон, единствено се молим да има повече сняг, заяви пред журналисти в Пампорово министърът на туризма Илин Димитров. Той присъства на откриването на зимния туристически сезон в курорта. В началото на ски сезона Пампорово отчита около 30 процента ръст на резервациите спрямо 2019, информира Мариан Беляков, изпълнителен директор на едноименното дружество. Според министър Димитров данните за ръста са показателни за резултатите и от агресивната реклама, с която се промотира страната ни като туристическа дестинация.

Пампорово посрещна първите за сезона скиори с пет отворени писти и слънчево време. Министърът на туризма поздрави представителите на „Пампорово“ АД за огромния обем работа, която е свършена, за да се открие сезонът в навечерието на празниците.

Пистите са обработени и готови благодарение на изкуственото заснежаване, след като през последните дни температурите паднаха под минус 3 градуса и бе възможно да работят оръдията за изкуствен сняг.

Изпълнихме всичко, което обещахме на туристическия бранш – 9 процента ДДС за всички (в сектора), както и таван на цената на тока, допълни министър Димитров, съобщава БТА.

Лифт картите в Пампорово ще бъдат на промоционални цени до 28 декември, запазвайки миналогодишните стойности. Дневна лифт карта дотогава ще струва 75 лв., а от 29 декември ще влязат в сила редовните цени за сезона- 85 лв. за ден за възрастни.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button