Новини

Може ли Париж да остане без автомобили за Олимпийските игри през 2024 г.?

Церемонията по откриването на Олимпиадата в Париж е след по-малко от година, а френската столица вече е в трескава подготовка.

Парижката Партия на зелените  предпола за шестте седмици на Игрите – от навечерието на Олимпиадата до края на Параолимпийските игри – Париж и близките градове, засегнати от събитието да останат напълно без автомобили. Не само това, но градът трябва да предлага безплатен обществен транспорт.

Airbnb зове парижани да пуснат домовете си на пазара за олимпийските игри

За да подкрепи тезата си, групата е изложила 14 причини, засягащи всичко от обикновения здрав разум до проблемите на околната среда и безопасността. Те също така напомнят на хората за ангажиментите, поети от различни нива на правителството.

Например, те посочват предизвикателството да се управлява поток от 15 милиона души в обществени пространства и в обществения транспорт; въглеродни емисии, оценени на 1,58 мегатона; и изявленията на кмета Ан Идалго за това, че Игрите са „катализатор за екологичен преход“. Освен това те предполагат, че целият безплатен транспорт може да бъде финансиран от еко-данък върху доставките от електронната търговия.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button