Класации

Къде се намира най-добрият плаж в света

Плажовете не са само море и пясък. Ресторантите, баровете, настроението на общността и общата атмосфера също са важни. Преди дни бяха обявени 100-те най-добри плажа в света.

BeachAtlas не само оценява естествената красота на всеки плаж, но и партитата и нощния живот, чувството за общност, културното значение и разнообразието. След това група от влиятелни хора и експерти гласува за любимите си плажове. Претендирате за първото място като най-добрия плаж в света? Това е Бора Бора.

Да, островът от Френска Полинезия, който е кацнал в южната част на Тихия океан, е известна плажна дестинация. Това едва ли е бюджетно място за бягство, но тези невероятни води и ослепително белите пясъци безспорно създават рай. Всъщност дестинацията въведе туристическа горна граница през 2022 г., за да се увери, че запазва естествената си красота.

Ето кои са най-добрите плажове в света

Някои малко по-необичайни плажове също се представят добре в класацията. Плажът с черен пясък в Исландия, съставен от камъчета, образувани от вулканична скала, претендира за място номер шест, а Намибия, подходящо и зловещо наречен Бряг на скелетите, който е осеян с трупове на китове и останки от кораби, претендира за номер девет.

Пет плажа в Обединеното кралство също попаднаха в списъка на топ 100, като най-високият е Брайтън Бийч на място номер 25. Разбира се, има няколко стари панаирни атракциона и твърде много чайки, но каменистите плажове заслужават времето си, за да блестят неприятно, а този на Брайтън трябва бъди един от най-добрите.

Това са 25-те най-добри плажа в света

Бора Бора, Френска Полинезия
Боулдърс Бийч, Южна Африка
Плаж Уайкики, Хавай
Копакабана, Бразилия
Мая Бей, Тайланд
Черен пясъчен плаж, Исландия
Стъклен плаж, САЩ
JBR Beach, ОАЕ
Skeleton Coast, Намибия
Плаж Омаха, Франция
Whitehaven Beach, Австралия
Плаж Патая, Тайланд
Кап д’Агд, Франция
Езерото Люцерн, Швейцария
Плаж Барселонета, Испания
Бонди Бийч, Австралия
Source d’Argent, Сейшели
Плая д’ен Боса, Испания
Плаж Елия, Гърция
Плая дел Амор, Мексико
Бачвице, Хърватия
Венис Бийч, САЩ
Прая Дона Ана, Португалия
Плаж Парага, Гърция
Брайтън Бийч, Великобритания

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button