Новини

„Дни на розата“ организират в Етнографски комплекс „Дамасцена“ в Скобелево

„Дни на розата“ организират в Етнографски комплекс „Дамасцена“ в павелбанското село Скобелево на 3 и 4 юни. Това събщават от комплекса в официалната си интернет страница.

В рамките на празничната програма, посветена на маслодайната роза, организаторите са подготвили различни иницитиви за малки и големи. В съботния ден посетителите на Етнографския комплекс ще имат възможност да се включат в работилница за деца, а участници в празничната музикална програма са вокална студия „Усмивки“ от Стара Загора и дует „Адикт“, които ще представят изпълнения на класически и популярни песни.

Розата дарява живот: Легенда за любов и бягство разказват и до днес край Казанлък

Вторият ден от програмата включва представяне на ритуала „Розобер“ в розовите градини на Дамасцена с народна жива музика с участието на казанлъшкия фолклорен ансамбъл „Искра“. Малчуганите отново ще могат да се включат в детска работилница, а празникът ще продължи с фолклорен фестивал с участието на формация „Настроение“ от Стара Загора и други професионални ансамбли от страната, посочват организаторите. В неделния ден ще бъде представена и традицията на кукерските игри,предава БТА.

От Етнографски комплекс „Дамасцена“ уточняват, че в цената на билета за празника са включени още посещение на съвременна дестилерия, на Тракийски културен център, както и на новия биопарк за диви животни. Гостите ще могат да разгледат градините на комплекса с над 150 вида рози, както и експозиция на бронзови статуи.

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button